palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

LEADER pályázat

leader palyazatMegjelent a 122/2009. (IX. 17.) FVM rendelet az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához nyújtandó támogatások részletes feltételeiről. A rendelet célja: a helyi igényekhez és sajátosságokhoz igazodó, a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiákban meghatározott LEADER fejlesztések megvalósításának elősegítése érdekében meghirdetésre kerülő LEADER pályázati feltételeket és támogatási célokat határozza meg, amelyek hatékonyan hozzájárulnak a vidéki területeken az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (a továbbiakban: ÚMVP) IV. intézkedéscsoportja keretében megfogalmazott célok eléréséhez a fenntarthatóság és esélyegyenlőség elveinek figyelembevételével.

Benyújtási határidő módosítása!!!!!!

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program IV. tengelyében, a LEADER programban, az

  • Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 122/2009. (IX. 17.) FVM rendelet

vonatkozásában a pályázatok benyújtási időszaka módosul. A pályázatokat 2009. október 1. és 2009. november 16. között lehet benyújtani.

A pályázat benyújtása: E rendelet alapján meghirdetésre kerülő pályázati felhívás keretében benyújtott pályázatokat 2009. október 1. és 2009. október 31. között, ezt követően évente március 1. és 31., valamint október 1. és 31. között a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (a továbbiakban: MVH) által rendszeresített formanyomtatványon, postai úton kell benyújtani – a Törvény 16. §-a valamint 21. §-a alapján az MVH és az illetékes LEADER HACS között létrejött delegálási szerződés szerint – az illetékes LEADER HACS munkaszervezeti irodájába.

Letölthető dokumentumok:

LEADER pályázati felhívás

96 LEADER Helyi Akciócsoport HPME-katalógusai

96 LEADER-térség formanyomtatványai

Térségek közötti és nemzetközi együttműködések nyomtatványai

Rendeletek:

a 122/2009. (IX. 17.) FVM rendelet

a 123/2009. (IX. 17.) FVM rendelet

Forrás: umvp.eu