palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program-HURO/0901-harmadik pályázati felhívás

HURO0801 pályázatA Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a román Regionális Fejlesztési és Lakásügyi Minisztérium pályázatot hirdet a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében.

Felhívás érvényessége: 2009 október 08. – 2010 január 22.

Mire kapható támogatás?
A támogatott tevékenységek köre igen széles. A határon átnyúló közlekedés fejlesztését célzó tanulmányok/tervek elkészítése vagy a hírközlés fejlesztése mellett lehetőség van természetvédelmi, az üzleti együttműködést elősegítő és a turizmus fejlesztését megcélzó projektekkel is pályázni. Nem marad ki továbbá a közös kutatások és a K+F tevékenységekben érintett szektorok közötti együttműködések támogatása, akárcsak az oktatási, munkaerő-piaci és egészségügyi/veszélyelhárításban részt vevő intézmények közötti kooperáció felélénkítése. Ugyanakkor ismét jelentős forrás áll rendelkezésre a korábbi kiírásban oly népszerűnek bizonyult közösségek közötti együttműködés intézkedési területre.

Kik pályázhatnak?
A jogosult pályázók köre ezúttal is azokat a közcélú tevékenységet folytató non-profit szervezeteket öleli fel (állami intézményektől a helyi közigazgatási szervezeteken keresztül a civil szervezetekig és kereskedelmi kamarákig), akik a határtérségben tevékenykednek és a határ túloldalán levő szervezetekkel együtt egy közös, határon átnyúló jelentőségű projektet kívánnak megvalósítani. A projektpartnerek között legalább egy magyarországi és egy romániai partnernek kell lennie a jogosult támogatási területről.

Mennyi támogatás áll rendelkezésre?
A projektek az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA), a Magyar Köztársaság és Románia társfinanszírozásával valósulnak meg. E pályázati felhívás keretében több mint 20 millió Euró vissza nem térítendő ERFA közösségi forrás áll rendelkezésre.

Hogyan lehet jelentkezni?
Jelen pályázati felhívás egylépcsős eljárásban teljes, szoft jellegű pályázatok benyújtását teszi lehetővé. A kizárólag postai úton, vagy futárszolgálattal beküldött pályázatokat a program Közös Szakmai Titkárságára (KSZT) kell elküldeni, a következő címre: Váti Nonprofit Kft.,1016 Budapest, Gellérthegy u. 30-32.

A postára adás határideje 2010. január 22. A határidőn túl postázott, vagy az érkeztetési időt követően beérkező pályázatokat érvénytelennek tekintjük.

Letölthető dokumentumok:

További információ: http://www.huro-cbc.eu/

Forrás: http://www.huro-cbc.eu/