palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Mit jelent neked a tudomány? fotópályázat

A tudomány körbevesz minket. A furcsa jelenségektől kezdve a lenyűgöző tudományos tevékenységekig bármit szívesen látunk, ami megragadta a figyelmedet. A fotópályázaton olyan háromfős csapat tagjaként vehetsz részt, amelynek legalább két tagja lány. A fotón felismerhető személy nem szerepelhet. Nevezz be most, és csapatod nyerhet egy utat Prágába (Cseh Köztársaság), ahol részt vehettek a Fiatal Tudósok Európai Versenyén, vagy Isprába (Olaszország), ahol látogatást tehettek a Közös Kutatóközpontban. A pályázat havi rendszerű, fotódat tehát minden hónap 1. napjának kezdetétől a hónap 15. napjának végéig kell beküldened.

Díjak

Az internetes szavazási rendszer alapján a 2012 decembere és 2013 májusa között a hónap győzteseinek választott csapatok tagjai izgalmas kampányanyagokat tartalmazó csomagokat nyernek. A hat hónap legjobb képeinek kiválasztására és a verseny 1., 2. és 3. helyezettjének kihirdetésére egy végső szavazáson kerül sor. A legtöbb szavazatot begyűjtő csapat prágai utazást nyer 2013 szeptemberében, hogy részt vegyen a Fiatal Tudósok Európai Versenyén. Ez a csapatoknak egyedülálló lehetőséget nyújt arra, hogy lenyűgöző tudományos projektekkel ismerkedjenek meg, és több mint 100 fiatal tudóssal találkozzanak Európa minden részéről.

A második helyezett csapat Isprába utazhat, hogy izgalmas kutatólaboratóriumokat és -intézeteket látogasson meg a Közös Kutatóközpontban, az Európai Bizottság tudományos szolgálatánál. A csapat megismerkedhet a tudományos munkával, továbbá találkozhat tapasztalt és fiatal tudósokkal.

A harmadik helyezett győztes csapat minden tagja ICE karórát nyer.

Letölthető dokumentum

Részvételi feltételek

Részvételi feltételek

CÉLKITŰZÉSEK

A „Mit jelent neked a tudomány” fotópályázat lehetőséget nyújt az Európai Unióban élő fiatalokból álló csapatok számára, hogy képek formájában adjanak választ a kérdésre: „Mit jelent neked a tudomány?”. 2012 decembere és 2013 májusa között minden hónapban várjuk a 13 és 18 év közötti fiatalok által beküldött fotókat A tudomány csajos dolog! weboldal erre a célra kialakított oldalán. A  fotókat ezután az interneten értékelik. Az internetes szavazás eredményei alapján 2012 decembere és 2013 májusa között minden hónapban győztes csapatot hirdetünk. A 2012 decembere és 2013 májusa közötti hat hónap győztes képei 2013 júniusában végső szavazáson vesznek részt, amelyben sor kerül a pályázat első három helyezettjének kiválasztására.

ÜTEMTERV
A „Mit jelent neked a tudomány?” fotópályázat 2012 decemberétől 2013 májusáig tart.

A pályázat  kezdete 2012. december 1.

Végső szavazásra 2013 júniusában kerül sor, amely során kiválasztjuk a  pályázat első három helyezettjét.

A csapatok 2012 decembere és 2013 májusa között küldhetnek be fotókat. A fotókat a hónap első  napjától (közép-európai idő szerint 00:01-től) a hónap 15. napjáig (közép-európai idő szerint 23:59-ig)  lehet beküldeni. A hónap 16. napjától a hónap utolsó napjáig tartó időszakban lehet szavazni. A  szavazási időszak alatt fotót beküldeni nem lehet.
A szavazás minden hónap 16. napjától (közép-európai idő szerint 00:01-től) a hónap utolsó napjáig  (közép-európai idő szerint 23:59-ig) tart.
A hónap győztesét a következő hónap első hetében a weboldalon hirdetjük ki. A három győztes csapat nevét 2013 júniusában a weboldalon tesszük közzé

JOGOSULTSÁG
A pályázaton a 27 európai uniós tagállam állampolgárai vagy lakosai vehetnek részt.
A pályázaton háromfős csapatok indulhatnak. A csapattagok életkorának 2013 szeptemberének  végén 13 és 18 év között kell lennie. A pályázaton egyénileg nem lehet részt venni. Minden csapatban  legalább két lánynak kell lennie.
A pályázaton a csapattagok legfeljebb egy csapatban vehetnek részt.
A győztes csapat tagjainak igazolniuk kell személyazonosságukat.

A FOTÓK BEKÜLDÉSE – HOGYAN LEHET A PÁLYÁZATRA NEVEZNI?

A résztvevőknek ki kell tölteniük az internetes jelentkezési lapot, és ki kell jelenteniük, hogy a  pályázat részvételi feltételeinek megfelelnek. A résztvevőknek meg kell adniuk egy csapatnevet és  egy érvényes e-mail címet. A résztvevőknek ezenkívül fel kell tüntetniük a lakóhelyük szerinti  országot, nemüket és életkorukat.
Ezt követően feltölthetik a fotót a weboldalra. Egy csapat legfeljebb egy fotóval pályázhat. A beküldött fotók mérete legalább 200 Kb és legfeljebb 5 Mb lehet.
Minden fotónak eredeti műalkotásnak kell lennie. Az értékelés során az eredetiséget, az  esztétikumot és a kreativitást kell figyelembe venni. A képek szoftver segítségével módosíthatók. A fotók nem sérthetik élő vagy elhunyt személy magánélethez való jogát, és más módon nem sérthetik valamely személy személyiségi jogait vagy tulajdonjogát.
A magánélethez való jog tiszteletben tartásának biztosítása érdekében a fotópályázat résztvevőinek  tilos olyan képet beküldeniük, amelyen felismerhető személyek láthatók.
A képeken nem szerepelhet erőszakos, szexista, előítéletes vagy más módon megkülönböztető  jellegű tartalom, és azok nem szolgálhatnak termékekre vagy szolgáltatásokra vonatkozó kereskedelmi- és reklámcélokat, illetve nem lehetnek más módon kifogásolhatók. Az ilyen fotók a pályázatból kizárásra kerülnek.
A pályázaton való részvétellel és a fotók az Európai Bizottság weboldalára történő feltöltésével a  pályázók magukra nézve kötelezőnek tekintik és betartják a pályázati szabályokat és az Európai  Bizottság döntéseit, amelyek a pályázattal kapcsolatos valamennyi kérdésben véglegesek.

DÍJAZÁSI SZEMPONTOK
A hónap nyertesének díját a weboldal látogatói körében történő internetes szavazás alapján ítélik  oda.

A szavazás 2012 decembere és 2013 májusa között minden hónap 16. napján közép-európai idő  szerint 00:01-től a hónap utolsó napján közép-európai idő szerint 23:59-ig tart. A beküldés  hónapjában a legtöbb szavazatot kapó fotó nyeri el a hónap győztese címet.
Amennyiben a havi versenyben több csapat holtversenyben végez az első helyen, az adott hónapban  valamennyi győztes csapat díjat nyer. 2013 júniusában a weboldal látogatói végső internetes szavazással döntenek az egész pályázat győzteséről.

Amennyiben a végső szavazáson két csapat végez holtversenyben a díjazott helyeken, akkor ez a két csapat kapja meg az adott díjat (2 csapat utazhat Prágába – 2 csapat 2. díjat nyer – 2 csapat 3. díjat nyer).
Amennyiben három vagy több csapat holtversenyben végez a végső díjak valamelyikéért, új szavazás  kerül megszervezésre.
Egy személy egy hónapban csak egy szavazatot adhat le. Az egy személytől származó többszörös  szavazatok megelőzése érdekében minden szavazónak meg kell adnia egy érvényes e-mail címet.
Az Európai Bizottság fenntartja a jogot arra, hogy előzetes bejelentés nélkül megváltoztassa, kibővítse vagy szűkítse a pályázat részvételi feltételeit, illetve felfüggessze vagy megszüntesse a pályázatot. Az Európai Bizottság fenntartja a jogot arra, hogy a beküldött pályázatok számától függően a pályázat benyújtási határidejét 2013 júniusánál korábban lezárja. Az Európai Bizottság a  változásokról a verseny weboldalán nyújt tájékoztatást.
Az Európai Bizottság fenntartja a jogot arra, hogy csalás gyanúja esetén törölje a csalárd szavazatokat.

DÍJAK
A hónap győztes csapatainak valamennyi tagja kampányajándékokat tartalmazó csomagot nyer.

Fődíj
A fődíjat elnyerő csapat 2013 szeptemberében legfeljebb három napra elutazhat Prágába, hogy részt vegyen a Fiatal Tudósok Európai Versenyén. A csapattagoknak lehetőségük nyílik arra, hogy több mint 100 fiatallal találkozzanak Európa minden részéről, és  megismerkedjenek a verseny díjaiért vetélkedő lenyűgöző tudományos projektjeikkel. A csapat tagjai részt vehetnek a verseny
eseményen, ideértve a díjátadó ünnepséget is. A versenyről további információk találhatók a következő weboldalon:
http://ec.europa.eu/research/youngscientists/index_en.cfm.
A győztes csapat tagjainak az utazáson való részvétellel járó díj elfogadása előtt szülői/gondozói engedélyt kell benyújtaniuk. Úti okmányaikat ellenőrzik. A díj nem átruházható.
A győztes csapatot egy 21 év feletti felnőttnek kell elkísérnie, aki felelős a csapat tagjaiért. Az Európai Bizottság biztosítja a győztes csapat és a kísérő felnőtt költségeit (szállás és repülőjegyek). Az utazás szervezése és a szállás megegyezik a Fiatal Tudósok Európai Versenyén részt vevő tanulókra vonatkozókkal. Az Európai Bizottság nem fedezi a helyi utazás (busz, metró, villamos és taxi)  költségeit.
A győztes csapat és a kísérő tartózkodásuk idején ebédet és vacsorát kapnak, és részt vehetnek a verseny valamennyi eseményén. Ezenfelül szabadidejükben megismerhetik a gyönyörű Prágát. Minden egyéb kiadásról a díjazottaknak és kísérőjüknek kell gondoskodniuk.

2) Második díj
A második helyezett csapat 2013-ban legfeljebb két napra elutazhat Isprába, hogy meglátogassa a Közös Kutatóközpont kutatóintézeteit. A csapat tagjainak lehetősége nyílik arra, hogy tapasztalt tudósokkal találkozzanak a világ minden részéről, és megismerkedjenek a tudósok valódi mindennapi munkájával.
A második helyezett csapat tagjainak az utazáson való részvétellel járó díj elfogadása előtt szülői/gondozói engedélyt kell benyújtaniuk. Úti okmányaikat ellenőrzik. A díj nem átruházható.
A második helyezett csapatot egy 21 év feletti felnőttnek kell elkísérnie, aki felelős a csapat tagjaiért. Az Európai Bizottság biztosítja a győztes csapat és a kísérő felnőtt költségeit (szállás és repülőjegyek). Az Európai Bizottság nem fedezi a helyi utazás (busz, metró, villamos és taxi) költségeit. A szállás és az utazás megszervezéséről az Európai Bizottság gondoskodik.
Minden egyéb kiadásról a díjazottaknak és kísérőjüknek kell gondoskodniuk.

3) Harmadik díj
A harmadik díjat elnyerő csapat tagjai egy a kampány arculatának megfelelően „A tudomány csajos dolog!” felirattal ellátott ICE karórát kap.

Kapcsolat
Amennyiben a pályázó ellenőrizni kívánja, hogy a felelős adatkezelő a nevében milyen személyes adatokat tárol, módosított, helyesbített vagy törölt, vagy kérdése van a pályázattal, vagy a pályázattal összefüggésben feldolgozott információkkal vagy jogaival kapcsolatban, az alábbi elérhetőségeken kapcsolatba léphet az adatkezelő ellenőrzése alatt működő támogató csoporttal:
Belső és külső kommunikációs egység
Kutatási és Innovációs Főigazgatóság
rtd-wiri@ec.europa.eu

Bővebben: http://science-girl-thing.eu/hu/contest

Noivalto-Fesztival_2023