palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Nagy a várakozás a konvektorcsere pályázat meghirdetésére

2019 februárjára ígérte a konvektorcsere pályázat meghirdetését a Kormány. Két nappal a hónap vége előtt, viszont nagyon nagy a csend az Otthon melege program alpályázatával kapcsolatban.

Az utolsó nyilatkozat államtitkár, Weingartner Balázstól hangzott el, aki  az ECHO TV-nek azt, nyilatkozta, hogy február végére várható, hogy elkészül a részletes szabályokat tartalmazó pályázati útmutató.

A tervezet szerint a 2019. évi konvektor csere pályázat a költségek 60 százalékát fedezi majd, és egy háztartás vagy magánszemély 750 ezer forint támogatást kaphat a konvektorcserére, vagyis várhatóan ez lesz a kivitelezési összeghatár. Egy darab konvektor cseréjére maximum bruttó 96 ezer forint igényelhető.  Az államtitkár szerint szerint olyan komplex fűtés korszerűsítés lesz a cél, amely alapvetően megújítja az adott háznak, vagy háztartásnak a fűtési rendszerét.

Az Otthon melege program konvektorcsere alprogramjának lényege, hogy a több mint 3 millió darab korszerűtlen és még mindig használatban lévő gázüzemű konvektor egy jelentős részét le lehessen cserélni.

Pályázatírás

2 milliárd forintos keretösszeg konvektorcserére 2019-ben