palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat civil szervezetek fejlesztésében való együttműködésre

niok pályázatA pályázat célja: Együttműködés a Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány Civil Szolgáltató Központ programjával a civil szervezetek fejlesztésének érdekében a Közép-Magyarországi Régióban. A NIOK Alapítvány Civil Szolgáltató Központ programja évek óta együttműködik a civil szolgáltatások terén elismert civil szervezetekkel, kiváltképp a szakmai rendezvények és a képzések feladatainak ellátásában. A NIOK Alapítvány az országos CISZOK (Civil Szolgáltató Központok) Hálózat működtetése mellett arra is törekszik, hogy még több kerületben Budapesten, illetve kistérségben Pest megye szerte legyen olyan partnere, amely képes a kerület/kistérség civil szervezeteit segíteni, és az alábbiakban tartósan tud a Közép-Magyarországi CISZOK partnereként funkcionálni.


Az együttműködés tartalmi elemei:

 • Az együttműködő partner rendezvények, képzések előkészítését, szervezését és megtartását vállalja a településen vagy a kistérségben a helyi civil szervezetek körében végzett igényfelmérés alapján.
 • Az együttműködő partner tájékoztatást nyújt a CISZOK szolgáltatásairól helyben
 • Az együttműködő partner vállalja a kistérség illetve a település területén működő civil szervezetek informálását a NIOK által küldött, illetve más, fontos a civil szervezetek széles körét érintő ügyekről, anyagok terjesztését, információkhoz való hozzáférést biztosít a helyi civil szervezetek körében.
 • Az együttműködő partner részt vesz félévente a NIOK által szervezett műhelytalálkozókon, és a helyi civil szféra legfontosabb eseményeiről információt küld/ad át a NIOK-nak.
 • Az együttműködések konkrét megvalósításához a NIOK szakmai segítséget biztosít.

A pályázati programnak 2010. október 1 és 2011. március 31. között kell megvalósulnia.
A pályázaton kiosztásra kerülő összeg összesen: 1 400 000 Ft
Projektenként maximálisan kiosztható összeg: 250 000 Ft
A támogatott pályázatok várható száma: 4-6 db

A pályázók köre:

 • alapítványok, egyesületek
 • művelődési házak
 • egyéb szolgáltató intézmények

Benyújtandó dokumentumok:

 • szakmai terv (igényfelmérés, célcsoport, rendezvények tematikája és indokoltsága, megvalósítás ütemezése, projekt fenntarthatósága)
 • költségvetés tervezet és indoklása
 • a pályázó eddigi tapasztalatának bemutatása

Beadási határidő: 2010. szeptember 20.

A pályázat benyújtásának módja: A pályázati csomagokat e-mailben vagy postai úton, zárt borítékban, ajánlott küldeményként, vagy személyesen kell benyújtani az alábbi címre:

Postacím:
NIOK Alapítvány
1024 Budapest, Margit krt. 43-45. IV./3.
Fontos! Az elbíráláskor a postára adás időpontját vesszük figyelembe. A határidő után postára adott pályázatok automatikusan elutasításra kerülnek.

Email cím: ngo@niok.hu

A pályázattal és a programmal kapcsolatosan további információ:
Civil Szolgáltató Központ
1024 Budapest, Margit krt. 43-45. IV./3.
Telefon: 06-1-315-3151
Pikó Zsuzsanna
Email: program@niok.hu
Görbe Szilvia
Email: ngo@niok.hu
http://www.niok.hu