palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat energetikai ötletek, termékek és szolgáltatások hazai szakkiállításon való részvételére

nih pályázatokAz innovációban és az energiatechnológiákban rejlő lehetőségek kiaknázása az európai uniós és hazai szakpolitika szerint is új növekedési potenciált biztosíthat a nemzetgazdaságok fellendítésének. A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) egyik kiemelt célja az energetika területén a kiemelkedő magyar kutatás-fejlesztési és innovációs projektek megvalósulásának, hazai és külföldi piacra juttatásának elősegítése.

E cél elérése érdekében a Nemzeti Innovációs Hivatal pályázati úton biztosít lehetőséget hazai innovatív energetikai ötletek, termékek és szolgáltatások bemutatkozására az idei 8. RENEXPO® Central Europe kiállításon.

Helyszín: SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központ Budapest
Időpont: 2014. március 12-13.

A NIH a kiállításon egy innovációs standdal vesz részt, ahol a jelen pályázatra való jelentkezés alapján a kiválasztott magyar ötleteknek, projekteknek biztosít megjelenési lehetőséget.

A kiállítók a RENEXPO kiállításon és a kapcsolódó szakmai fórumokon mutatkozhatnak be a nagyközönség és a lehetséges befektetők előtt, két napon át.

Pályázat

A pályázatra elsősorban olyan feltalálók, vállalkozók és kkv-k, innovációs szervezetek, egyesületek és szolgáltatók jelentkezését várjuk, akik innovatív termékükkel/szolgáltatásukkal a 8. RENEXPO kiállításon kívánnak bemutatkozni a nagyközönség és a potenciális befektetők előtt.

A pályázaton való részvétel feltétele, hogy a RENEXPO-n bemutatásra szánt innováció illeszkedjen a kiállítás profiljába (megújuló energia, energiahatékonyság).

Pályázni a NIH honlapján elérhető jelentkezési lap kitöltésével lehet: http://www.nih.gov.hu/renexpo-kiallitas/jelentkezesi-lap

Jelentkezési határidő: 2014. február 12. 12:00 óra

Elbírálás

A beérkező pályázatok elbírálásának fő szempontjai a magyar tulajdoni részarány mellett az ötlet technológiai és gazdasági életképessége, annak megvalósíthatósága és a megvalósítás jelenlegi fázisa.

A kiállítókat a pályázati felhívásra jelentkezők közül a NIH által meghívott szakértőkből álló bírálóbizottság választja ki.

A döntésről a nyerteseket legkésőbb 2014. március 3-ig értesítjük.

A kiállításról

A RENEXPO® Central Europe – Közép-Kelet Európa és Magyarország leginnovatívabb, magas színvonalú, kizárólag a megújuló energiákra és a jövőbeni energiahatékony megoldásokra fókuszáló nemzetközi kiállítás, amely lehetőséget biztosít a szakmának a bemutatkozásra, újdonságok megismerésére és jövőbeni partnerek szerzésére.

A RENEXPO® fő témakörei 2014-ben:

  • Megújuló, decentralizált és hatékony energia-előállítás: (bioenergia, napenergia, geotermia, hőszivattyú, hulladékból nyert energia)
  • Intelligens és hatékony energiaelosztás és -tárolás (smart grid, smart metering, virtuális erőmű)
  • Innovatív és hatékony energiafelhasználás (energiahatékony épületek, alacsony energiájú és intelligens épületek, energiahatékony ipari folyamatok, elektromos és alternatív hajtású járművek, bioüzemanyagok)
  • Szolgáltatások (energia management, tervezés, energetikai tanácsadás, pályázatok, stb.)

A kiállítás honlapja: http://www.renexpo-budapest.com/