palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat illegális hulladéklerakók felszámolására

kvvm pályázatok

Az elmúlt évekhez hasonlóan a zöldtárca az idén is pályázatot hirdet önkormányzatok és non-profit társadalmi szervezetek számára a települési illegális hulladéklerakók felszámolására. A célra 100 millió forintot biztosít a minisztérium a hazai költségvetésből. A pályázóknak nem csupán a közterületeken illegálisan elhelyezett hulladékok eltávolítását, hanem a terület utógondozását, megelőzési és szemléletformálási feladatokat is vállalniuk kell. NYERTES PÁLYÁZATOK letölthető listája!!!!!!!!!

A 2010. évi az Illegális hulladéklerakások felszámolása feladatai c. pályázat eredménye 135 kb

A pályázati kiírás szerint vissza nem térítendő támogatásban részesülnek az illegális hulladéklerakók felszámolására és a terület rehabilitációjára, hosszú távú tisztántartására irányuló tevékenységek. Ebbe beletartozik a felszedett hulladékok elszállítása, hasznosítása és érvényes környezetvédelmi hatósági engedéllyel rendelkező lerakóhelyen történő ártalmatlanítása.

Azok a pályázatok részesülhetnek támogatásban, amelyek nem csupán az elhagyott hulladék egyszeri összeszedését célozzák meg, hanem a megelőzést, a tájékoztatást és a területek utógondozását, valamint – adott esetben – a terület funkcióváltását is magába foglaló komplex programot tartalmaznak. Fontos tehát, hogy a pályázók célul tűzzék ki a megtisztított terület újraszennyeződésének megakadályozását és ahol lehetséges, ott vonják közösségi használatba az érintett területet. Egy sikeres projekt esetén nem csak az elhagyott hulladék felszámolása, hanem az utánkövetés, a szemléletformálás és a tájékoztatás is jelentőséggel bír, mint ahogy lényeges elem a helyi társadalmi szervezetek bevonása is.

Az igényelhető támogatás maximális mértéke a pályázati költségvetés 80 százaléka, de legfeljebb 3 millió forint.

A pályázatot elektronikus úton lehet benyújtani, a pályázati adatlap és a mellékletek, valamint a pályázati felhívás letölthető a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium honlapjáról. Az önkormányzatok és a non-profit társadalmi szervezetek február 25-ig pályázhatnak a környezetük megtisztításához, szebbé és élhetőbbé tételéhez szükséges támogatásra.

A tárca 2008-ban hirdette meg először az illegális hulladéklerakók támogatását célzó pályázatot. Azóta mintegy ezer helyszínen 100 ezer köbméter elhagyott hulladékot számoltak fel közel 200 sikeres pályázat keretében, amelyhez több mint 450 millió forint támogatást nyertek el az önkormányzatok és a civil pályázók.

Letölthető dokumentumok:

  • Pályázati felhívás
  • Pályázati útmutató
  • Összefoglaló
  • Elektornikusan kitölthető nyomtatvány

A pályázatok benyújtásával kapcsolatos kérdések a következő címen és telefonszámon tehetők fel:
Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium
Hulladékgazdálkodási Főosztály és Költségvetési Főosztály
1011 Budapest, Fı u. 44-50.
Tel: 457-3300/637, 526, 478 mellékek
e-mail: illegalis.hulladek@mail.kvvm.hu

Web: http://www.kvvm.hu

Forrás: KVVM