palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

TÁMOP 2.1.2 – nyelvi és informatikai készségfejlesztés pályázat

Az EU 12,4 milliárddal támogatja a nyelvi és informatikai készségfejlesztést. Az Európai Unió mostantól pályázati forrással támogatja a munkaerő-piaci érvényesüléshez, a hatékony munkavégzéshez szükséges, valamint a mindennapi élet számos területén használatos nyelvi és informatikai készségek fejlesztését.  A 12,4 milliárdos keretösszeggel a korszerű digitális és nyelvi ismeretekkel rendelkező munkavállalói létszámot és az alacsony foglalkoztatottsági szintet kívánják növelni, nemzetközi szinten is. A pályázat csekély mértékű önrészt igényel, és hátrányos helyzetűek számára is elérhető.

A TÁMOP 2.1.2 pályázati projekt a gazdasági versenyképesség megőrzésének érdekében, valamint a munkahelymegtartást támogatva akár vállalkozások teljes alkalmazotti körének idegen nyelvi és informatikai készségfejlesztésére is alkalmas, de magánszemélyként is igényelhető az uniós forrás.

A pályázat 100 000 fő számára biztosít képzéseket, 95-98 százalékos intenzitással, vagyis minimális önerő bevonásával, személyenként 90 000 forint igénylésével. Kimondottan 18. életévüket betöltött felnőttek vehetnek részt a képzési projektben, akik nem állnak tanulói vagy hallgatói jogviszonyban (de a költségtérítés nem akadály), és vállalni tudják a 3-5 százalékos önrész befizetését. A programban 10 000 fő hátrányos helyzetű felnőtt is lehetőséget kap a nyelvi és informatikai kompetenciái fejlesztésére, amennyiben 45 éven felüli és hátrányos helyzetű településen él.

A TÁMOP 2.1.2 pályázattal kapcsolatban egy tájékoztató Pályázat Nyílt sorozaton kaphat bővebb információkat, amely több vidéki városban is elérhető.

További részletek a www.palyazatinyiltnapok.hu oldalon!