palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Teret adunk az innovációnak pályázat

A pályázat célja: Teret adunk az innovációs törekvéseknek és a magyar szabadalmak létrejöttének a tudományos kutatás és egyéb fejlesztések támogatásával. Innovációs projektek, szabadalmak és kutatás fejlesztés támogatása. 

 

Pályázatok beadása: folyamatos

A pályázat kiírója, bonyolítója és elbírálója: PP Center Üzleti Központ

Pályázók köre:

  • kis-, közepes- és nagyvállalatok
  • nonprofit szervezetek
  • oktatási intézmények
  • kutatóintézetek
  • magánszemélyek

Pályázható kategóriák:

A.     Rövid távú projekt (1-6 hónap): Rövid távú fejlesztési, kísérleti és kutatási projektek lebonyolításának támogatása a PP Center Üzleti Központban

 B.    Hosszú távú projekt (6 hónap – 3 év): Hosszú távú fejlesztési projektek, szabadalmak, komplex innovációs beruházások, innovációs- és technológiai parkok, valamint fejlesztési központok működésének támogatása a PP Center Üzleti Központban

Támogatás:

A támogatott projektek akár 100%-os bérleti díj támogatással használhatják a PP Center Üzleti Központban kiadó műhely, stúdió, raktár, iroda és multifunkcionális helységeket.

A pályázók a PP Centerben rendelkezésre álló kivételesen jó infrastruktúra felhasználásával könnyen alakíthatnak ki fejlesztési központot, kísérleti labort, raktárt, műhelyt, inkubátorházat stb.

A PP Center  az alábbi feltételekkel biztosítja a megvalósításhoz szükséges ingatlant a PP Center Üzleti Központban kiadó helyiségek közül:

A pályázaton elnyerhető támogatás kategóriánként:

  •  50-100%-ig terjedő bérleti díj kedvezmény legalább egy hónapra, legfeljebb hat hónapra

vagy

  • 30-70%-ig terjedő bérleti díj kedvezmény legalább hat hónapra, legfeljebb 3 évre

A támogatás mértékét a szakmai zsűri állapítja meg a következő szempontok alapján:

Szempontok:

  • A kutatási projekt célja, várható eredményei
  • A kutatás rövid és hosszú távú hatása, tudományos relevanciája, ajánlás
  • A projekt a támogatott időszak után támogatás nélkül tovább működik

Pályamű beadása:

Beadás: 2013. április 01-től folyamatos

A PP Center Facebook oldalán a „Teret adunk az innovációnak – Pályázat” menüpontban a Pályamű Beküldése gomb megnyomásával pályázzon a projekttel, szerezzen eszmei támogatókat a Facebookon (Like/Tetszik szavazatok), és küldje el e-mailben a projekt részleteit a facebook@ppcenter.hu címre.

 1.      Nevezzen a pályázatra a PP Center Üzleti Központ Facebook oldalán a Pályázatok / Teret adunk az innovációnak – Pályázat / Pályamű beküldése menüpontban található űrlap kitöltésével.

Itt írja le a kutatás vagy fejlesztés összefoglalóját és fő célkitűzéseit alapműveltséggel rendelkező laikusok számára (Max. 1500 karakter), és esetleg töltsön föl fényképeket.

A pályamű beküldése után győzze meg az ismerőseit és a közösséget a Facebook-on a projekt által megjelölt közérthető célok fontosságáról, és szerezzen minimum 40 Like/Tetszik szavazatot a projektjéhez.

2. a. Írja le emailben a facebook@ppcenter.hu címre, hogy pontosan melyik területet mennyi ideig használná a PP Centerben. (A helyszínen vagy weboldalunkon bármikor megtekintheti a kiadó ingatlanokat. Kérem forduljon hozzánk bizalommal!)

2. b. Küldje el a kutatás vagy fejlesztés összefoglalóját a témában jártas szakember számára a facebook@ppcenter.hu címre (Max. 6000 Karakter)

Mi a kutatás alapkérdése? / Milyen területen valósulna meg a fejlesztés vagy szabadalom?

Mi a megválaszolni vagy megoldani kívánt probléma? Mi a kiinduló hipotézis?

Milyen kérdésekre adhatnak választ a kísérletek és milyen társadalmi hasznosíthatóságnak teremtik meg a tudományos alapját? / Mi a szabadalom jelentősége a társadalom illetve ipar vagy gazdaság szempontjából?

2 c. Csatolja az adott kutatási területen elismert szakember ajánlását, amennyiben rendelkezik ilyen ajánlással (nem kötelező).

Elbírálás: 2013. május 01.-től folyamatos

A PP Center Ingatlan Kft. fenntartja a jogot, hogy a pályázati kiírást megváltoztassa, vagy a pályázatot eredménytelennek nyilvánítsa. A szakmai zsűri döntéseit nem köteles megindokolni a pályázóknak.