palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

“Wild Card” Külföldi képzési program és rezidencialehetőség

“Wild Card” Külföldi képzési program és rezidencialehetőség a Jardin d’Europe című, az Európai Közösség Kultúra 2007-2013 keretprogramja által támogatott, 5 éves program keretében.


Miről szól a Wild Card program?
A program célja, hogy a koreográfusi kutatást és szakmai képzést nemzetközi lehetőségek szervezésével segítse. A program keretében a Műhely Alapítvány az 5 év során összesen 15 programra tud magyar művészt delegálni. Ezzel párhuzamosan az Alapítvány szervezésében 15 program valósul meg itthon külföldi művészek részvételével. Az egyes programokat a Jardin d’Europe hálózat társszervezetei hirdetik meg.

Képzési program Jennifer Lacey vezetésével és rezidencialehetőség, 2012. június 18-29

A Jardin d’Europe network belga társszervezője, az Ultima Vez és a Workspace Brussels együttműködésében.

2012. június 18- 22 Jennifer Lacey workshop a Rosas-nál, témája a „dilettáns dramaturgia” (dilettant dramaturgy)

Jennifer Lacey 2000 óta Párizsban élő new yorki koreográfus-táncos. New Yorkban 5 évet dolgozott a  Randy Warshaw Dance Company-vel, valamint közreműködött Yvonne Meier és Jennifer Monson improvizatív-experimentális munkáiban. 2010-ben a párizsi Les Laboratoires d’Aubervilliers-ben dolgozott helyi dramaturgokkal, a „Ma première fois avec un dramaturge” (Első találkozásom egy dramaturggal) című projektjén. Olyan kérdések foglalkoztatták, mint „a tánc értelme és közege, végeredmény és folyamat viszonya, a kódok megtörése, a személyes szabadság létrehozása folyamat által, a társadalmi szabadság felépítése forma által”. A munka hozadéka; a video- és hangfelvételek, jegyzetek és fotóanyag képezi alapját a vezetett konzultációinak, amelyeken az élet és alkotás problematikájának megoldásán dolgozik. A brüsszeli Sarma meghívására Jennifer Lacey workshop keretében folytatja dilettáns dramaturgiai kutatását, ahol generatív nyelvet és kritikai módszereket állít középpontba. A workshopról további részletek később várhatók.

2012. június 25-29 között rezidencia, próbaterem használattal az Ultima Veznél

A programra koreográfusi háttérrel rendelkező alkotók jelentkezését várják. A résztvevők a program után angol nyelvű írásos beszámolót írnak.

Mit kínál a program?

A Wild Card a következő kiadásokat fedezi:

  • részvétel a Jennifer Lacey workshopon
  • próbaterem-használat június 25-29 között
  • szállás június 18-29 közötti időszakra
  • napidíj június 18-29 közötti időszakra
  • utazás

Hogyan lehet jelentkezni?
A jardin.budapest@gmail.com címen az alábbi anyagok beküldésével:

  • angol nyelvű szakmai önéletrajz
  • angol nyelvű motivációs levél

Jelentkezési határidő: 2012. április 30.

Döntés várható határideje: 2012. máj. 10.

Bővebb információ: Műhely Alapítvány +361/456 2045, +361/456 2052, jardin.budapest@gmail.com, www.wsf.hu, www.jardindeurope.eu

Jennifer Lacey 2000 óta Párizsban élő new yorki koreográfus-táncos. New Yorkban 5 évet dolgozott a  Randy Warshaw Dance Company-vel, valamint közreműködött Yvonne Meier és Jennifer Monson improvizatív-experimentális munkáiban. 1991 óta a világ számos pontján lép fel; Kyoto Art Center, Klapstuk Fesztivál, Festwochen, ImpulsTanz, Tate Britain, Lyoni Biennálé, Montpellier Danse, Tanzquartier Wien, Pompidou Központ. Franciaországba érkezése óta a táncelőadás módszereinek vizsgálata, a módszerek formához és végtermékhez fűződő viszonyai foglalkoztatják. Munkái gyakran, de nem kizárólag performatív jellegűek. Az elmúlt 10 évben többször dolgozott együtt Nadia Lauro vizuális művésszel, performanszok és installációk létrehozásában. Bár gyakran elkalandozik a tánc területéről, Lacey állandó nézőpontja a táncos nézőpontja, munkáiban a gondolkodó létrehozására törekszik, amelyben a költészet találkozik konceptualitással.