palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

600 millió forintot osztottak szét a határon túli, fiatal magyar vállalkozások között

kormányzati portál pályázatHatszázmillió forinttal támogatja a magyar kormány a határon túli, magyar vállalkozásokat.

A „Magyarországgal szomszédos országokban nyilvántartott és működő fiatal magyar vállalkozások támogatására” júniusban meghirdetett pályázatra 967 támogatási kérelmet nyújtottak be, ezek közül 117 nyert. A legtöbb, 511 pályázat Erdélyből érkezett, ezek közül 68 kapott összesen több mint 340 millió forintot. A Vajdaságból a 154 pályázatból 15, a Felvidékről 147-ből 16, a Kárpátaljáról 139-ből 15 nyert. Muravidékről 9, Horvátországból 7 pályázat érkezett, és 2, illetve 1 kapott támogatást.

A mezőgazdasági tevékenységet folytató vállalkozások közül 23 pályázó nyert, közülük 16 kezdő; a 94 támogatott nem mezőgazdasági tevékenységet végző vállalkozás közül 22 most induló vállalkozás. A legtöbb támogatási igény a szolgáltatóiparból és a növénytermesztés területéről érkezett, de sok pályázat volt az építészet, a feldolgozóipar és az egészségügy területéről is.

A pályázati támogatás vissza nem térítendő 100 százalékos támogatás, vagyis a nyertesek a teljes igényelt összeget megkapják. Szólt arról is, hogy a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve program kerete összesen 750 millió forint.