palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A Háztartási Gépcsere Alprogram első fordulójának győztesei

kvvm pályázatokA ZBR Energiatakarékos Háztartási Gépcsere Alprogram első fordulójának győztesei. Egymilliárd forint keretösszeggel indította el a tárca a „ZBR Energiatakarékos Háztartási Gépcsere Alprogramot”. (10/2009. (VII. 17.) KvVM rendelet). A pályázaton a minisztérium háztartásonként, illetve szervezeteknél székhelyenként 1 darab régi mosógép és/vagy 1 darab régi hűtőgép lecserélését támogatja. Az „A” energia-hatékonysági osztályú háztartási gépek cseréjéhez maximum bruttó 60.000 Ft, míg az „A+”, „A++” energia-hatékonysági osztályú új hűtőgépek cseréjéhez maximum bruttó 70.000 Ft támogatást nyújt a tárca.

Letölthető dokumentumok

  • Nyertesek listája XLS 59 kb
  • Elutasítottak listája XLS 27 kb

A pályázaton, a Magyarországon 2008. január 1. napja előtt bejegyzett az alapszabályukban/alapító okiratukban nevesítetten a nagycsaládosok érdekvédelmét, segítését, támogatását, az időskorúak gondozását, segítését és érdekvédelmét, valamint a fogyatékossággal élő személyek, továbbá a regisztrált munkanélküliek érdekvédelmét, segítését és támogatását megvalósító alapítványok, egyesületek indulhattak.

A háztartási gépcsere programra összesen 1,7 milliárd Ft összegű támogatási kérelem érkezett. Az egymilliárdos keretösszegből 812.581.900 Ft-ot kapnak az első körben elbírált és nyertesnek minősített pályázatok.
A Bizottság a második fordulóban újabb, kronologikus sorrendben érkezett pályázatokat értékel, és osztja szét a fennmaradó összeget (187.418.100 Ft-ot) a nyertesek között.

A nyertesek táblázatában külön kitöltő színek jelzik a formai, jogosultsági és klímavédelmi szempontok alapján elbírált pályázatokat. Jelmagyarázat a lista felett található.

Minden egyes pályázót (K-36-10-00214X-ig) a saját e-mail címén értesítünk a további lépésekről.

A pályázattal kapcsolatban bármilyen kérdésével az alábbi elérhetőségeken érdeklődhet:

E-mail: haztartasigepcsere@vm.gov.hu
Telefon: Lázárné Gerőcs Valéria 06/1- 457-3300/675 mellék

Web: http://www.kvvm.hu/

Forrás: KVVM