palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Felvétel az Európai Roma Zenei Szakkolégiumba

Európai Roma Zenei Szakkollégium ösztöndíjHa szeretsz zenélni, gitáron (klasszikus, jazz, basszus), bőgőn, csellón, hegedűn, cimbalmon, zongorán, ütős (pl. dob, percussion, darbuka) vagy fúvós (pl. klarinét, trombita, szaxofon) hangszeren játszol, ha jazz-re, világzenére és klasszikus zenére is nyitott 12-20 éves roma vagy nem roma fiatal vagy, és szeretnél iskolánkban tanulni, várjuk jelentkezésed az EURÓPAI ROMA ZENEI SZAKKOLLÉGIUMba. Különösen az ütőhangszereseket és bőgős jelentkezőket várjuk. Énekes tanszakot terveink szerint csak 2013-ban indítunk, így szólóénekkel egyelőre kérünk, ne jelentkezz.

Amit mindenképpen írj meg számunkra:

 • Neved
 • Levelezési címed (hol kapod meg leghamarabb a levelet)
 • Telefonszámod (ha van, szüleidé is lehet, több számot is megadhatsz)
 • E-mail címed (ha van)
 • Hol, kitől tanultál zenélni? (pl. otthon vagy zeneiskolában. Nem számít, ha nem jártál zeneiskolába.)
 • Tudsz kottát olvasni? (nem baj, ha nem)
 • Amit még fontos tudnunk rólad.

Postán levélként erre a címre küldd el:

Camp Europe Felsőörs Közhasznú Kft., Veszprém, Haszkovó u. 25/A 8200

VAGY e-mailben: info@campeurope.hu

Meghallgatás

Akik személyesen meghallgatnak:

Snétberger Ferenc Szakkollégiumunk alapítója, művészeti vezetője. Liszt-díjas gitárművész, zeneszerző; a Szakkollégium gitár tanszakának vezetője.

És helyszínektől függően:
László Attila Liszt-díjas, Érdemes gitárművész, zeneszerző, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense; a Szakkollégium zenekari gyakorlati vezetője.
Oláh Kálmán Liszt-díjas jazz-zongoraművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, zeneszerző; a Szakkollégium zongora tanszakának vezetője.

A meghallgatások ideje és helyszíne 2011. februárban:

 • február 25. péntek SZEKSZÁRD (Liszt Ferenc Zeneiskola, Széchenyi u. 38. 9.00-12.00)
 • február 26. szombat PÉCS (Liszt Ferenc Zeneiskola 2. sz. épülete: Dr. Majorossy út 13. 10.30-15.30)

márciusban:

 • március 25. péntek BUDAPEST (Fonó Budai Zeneház, XI. kerület Sztregova u. 3. 15.30-18.30)
 • március26. szombat NYÍREGYHÁZA (Vikár Sándor Zeneiskola, Kürt u. 5-11. 10.30-13.30)

Az útiköltséget (autóbusz, vonat) térítjük – hozd magaddal a jegyedet. Vagy ha autóval érkeztek, akkor a forgalmi enegdély bemutatását kérjük az útiköltség kifizetéséhez. Aki egy meghallgatáson részt vett, annak nem szükséges még egyszer eljönnie.

A meghallgatáson zongorát, dobot, bőgőt és erősítőt biztosítunk.  Ha más hangszeren játszol, hozd magaddal. Ha nem tudsz hangszert hozni, írd meg.

Iskolai kikérőt írunk, és igazolást is adunk erről a napról, ha szükséges.

A 60 legtehetségesebb fiú és lány Felsőörsön (a Balatonfelvidéken) tanulhat 2011 nyarán 6 héten át, majd ősszel és tavasszal 3 hétig. A Szakkollégiumban tizenkét héten át zenei, művészeti órákat, angol nyelvi, számítógépes ismereteket, és munkavállalással kapcsolatos képzéseket és roma kultúrismereti órákat tartunk, emellett minden tanulóval külön-külön is foglalkoznak mentoraink. Tanáraink lesznek olyan hazai világhírű művészek, mint: Snétberger Ferenc, László Attila, Oláh Kálmán, Szakcsi Lakatos Béla, és olyan kiváló nemzetközi vendégelőadók, mint Paolo Vinaccia, Tony Lakatos vagy Roby Lakatos.

A Szakkollégium a „normál” általános vagy középiskolai tanulmányok mellett is elvégezhető, tehát nem kell évet halasztani. Minden tanulónk iskolájával, családjával kapcsolatot fogunk tartani, és amiben szükséges, segítünk, így többek között az iskolai és szakollégiumi órákra való felkészülésben és a Felsőörsre való eljutásban (ennek költségét térítjük).

A Szakkollégium tanulói havonta ösztöndíjat kapnak.

A képzés a tanulók számára ingyenes, mivel a költségeket az iskola fenntartója, a Camp Europe Felsőörs Közhasznú Kft. vállalja. Napi teljes ellátást, azaz étkezést és szállást (2-4 fős fürdőszobás szobákban) biztosítunk minden tanulónknak.

Hétköznapokon 8-15 óráig tart a tanítás, utána szabadidős programokon (sport és kulturális programokon, kirándulásokon) vehetnek részt a diákok – szintén ingyenesen.

Az iskola Felsőörsön (Veszprém, megyében, a Balatontól 3 km-re), a Malomvölgyben található.  Korszerű tantermek, hangszerekkel felszerelt próbatermek, számítástechnikai oktatóterem, 130 fős koncertterem és sportpályák biztosítják azt, hogy a legjobb körülmények között tanulhass.

Ha idén mégsem nyersz felvételt, ne keseredj el, légy kitartó, mert a felvételit minden évben újra meghirdetjük.

Kedves Család! Zeneileg tehetséges gyermekük számára ez egyedülálló lehetőség. Kérjük, támogassák, hogy jelentkezése eljuthasson hozzánk; örömmel fogadunk minden jelentkezőt. Kollegáink a tanulmányok alatt családjukat is segíteni fogják.

Kapcsolat

Camp Europe Felsőörs Oktatási Közhasznú Nonprofit Kft.
8200 Veszprém, Haszkovó u. 25/A
Tel.: 88/560-103 fax: 88/560-104
Mobil: 70/984-83-66
E-mail: info@campeurope.hu