palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Marie Claire Virágai – ösztöndíj a Marie Claire-től

Szeptemberi számával különleges ösztöndíjprogramot hirdetett a Marie Claire. A Marie Claire Virágai ösztöndíjra hét kategóriában, 14 és 24 év közötti magyar nők pályázhatnak, akik tehetségesnek érzik magukat valamely művészeti vagy természettudományi területen, és konkrét elképzelésük van arról, hogyan használnák fel az ösztöndíjat fejlődésük, tehetségük gondozása érdekében.

„A pályázattal arra szeretnénk buzdítani a tehetséges fiatalokat, vegyék kezükbe a sorsuk irányítását, tudatosan fejlesszék tovább a bennük rejlő kincset – mondta a programról a Marie Claire főszerkesztője, László Krisztina. – Szeretnénk, ha a fiatal nők izgalmas tervekkel, elképzelésekkel pályáznának a Marie Claire Virágai ösztöndíjprogramra, és ha arra is lenne elképzelésük, mindezt hogyan valósítsák meg. A tehetség nélküli siker hamis és tiszavirág-életű. De a tehetség a sikerhez sajnos nem elég. Jókor kell lenni jó helyen, tele ötletekkel, energiával. Egyedül mindez oly nehéz, jólesik a segítség, ami lehet anyagi támasz vagy egy példakép felénk nyújtott keze” – foglalta össze az ösztöndíj indításának okait László Krisztina.

Miklósa Erika és Udvaros Dorottya is a támogatók között

Az ösztöndíjra pályázók példaképei szakmájuk igazi kiválóságai lesznek, akiket azért kért fel a Marie Claire, hogy álljanak a kampány mellé, támogassák az új generáció tehetségeit, és segítsék őket tanácsaikkal. A Marie Claire Virágai ösztöndíjprogram „keresztanyái”, akik jövő év elején adják át támogatottjuknak az ösztöndíjat, a következő hölgyek:

Miklósa Erika operaénekes
Udvaros Dorottya színésznő
Stefanek Gertrúd világbajnok tőrvívó
Csoszó Gabriella fotóművész
Tóth Krisztina író
Szépszó Gabriella meteorológus
Volf Katalin balerina

Pályázati kiírás

Cím: Marie Claire virágai – Tehetséggondozó ösztöndíjpályázat
Kiíró: Sanoma Budapest Zrt., a Marie Claire magazin magyarországi kiadója
Határidő: 2009. december 15.
Érvényes: 2009. augusztus 12-től 2009. december 15-ig

A hét kategória a következő:

 • sport
 • ének-zene
 • képző-, ipar- és fotóművészet
 • tudomány
 • színház- és filmművészet, színészet
 • írás
 • tánc- és mozgásművészet

Pályázhat: 14–24 év közötti magyar állampolgárságú nő, aki a Marie Claire által meghirdetett hét kategória bármelyikében tehetségesnek érzi magát és konkrét elképzelése van arról, hogy az ösztöndíj összegét, hogyan szeretné felhasználni tehetsége továbbfejlesztésére.

Részvételi feltételek:

 1. A Pályázaton minden magyar állampolgárságú, magyarországi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező, 14–24 év közötti nő részt vehet, aki a meghirdetett hét kategória bármelyikében tehetségesnek érzi magát, és konkrét elképzelése van arról, hogy az ösztöndíj összegét milyen formában szeretné tehetsége továbbfejlesztése érdekében felhasználni.
 2. A pályázatokat a Pályázók csak önállóan nyújthatják be, több személy egy pályázatot nem terjeszthet elő. Egy Pályázó csak egy kategóriában jelentkezhet. A fényképpel ellátott önéletrajza (mely tartalmazza lakcímét, e-mail címét, telefonszámát) mellé egy körülbelül egy oldalas motivációs levelet kell csatolnia, melyben a pályázó kitér eddigi tevékenységeire az adott kategória témájával kapcsolatban (versenyeken való részvételek, eredmények, kiállítások, publikációk, tanfolyamok, iskolák stb.). és egyszerűen, világosan kifejti konkrét elképzeléseit az ösztöndíj felhasználásával kapcsolatban. (Mely lehet például egy tanfolyamon, egy továbbképzésen való részvétel, anyagvásárlás egy konkrét kiállításhoz készülő műalkotásokhoz, egy külföldi tanulmányút stb.) A pályázatot a Pályázó, és cselekvőképességében korlátozott Pályázó esetén törvényes képviselője is kézjegyével köteles ellátni. Amennyiben a nyertes Pályázó cselekvőképességében korlátozott, úgy az ösztöndíjjal kapcsolatos érdemi ügyintézésre, illetve annak átvételére csak a törvényes képviselőjével együtt jogosult. (Elvált szülők esetén a szülői felügyeleti jogot gyakorló szülő.) 18 év alatti pályázóknak szülői beleegyezést kell mellékelniük.
 3. A pályázó tehetségét, szorgalmát egy tanára, edzője, vagy mentora szintén egy körülbelül egy oldalas támogatói levélben kell, hogy megerősítse, melyben a pályázó konkrét terveivel is egyet ért. A támogatói levélben kérjük megjelölni a támogató elérhetőségeit (név, cím, telefonszám, e-mail cím).
 4. A pályázatokat levélben vagy személyesen lehet 2009. augusztus 12-től 2009. december 15-ig benyújtani a szerkesztőség címére: Marie Claire szerkesztősége 1037 Budapest, Montevideo utca 9. Eredményhirdetés: a Marie Claire 2010. februári számában várható.

A szakmai zsűri minden kategóriában az ösztöndíjat egy pályázónak ítéli oda. Az ösztöndíj értéke 500.000 Ft kategóriánként, melyet a nyertes pályázók a járulékok levonása után az eredményhirdetést követően 15 napon belül banki átutalással, egy összegben kapnak meg.

Teljes dokumentum megtalálható itt: Pályázati kiírás

Fehér liliom a tehetségekért
A fiatal tehetségek támogatásra a Marie Claire különleges adománygyűjtő akciót is indított. Aki augusztus 12. és december 15. között rendel vagy vásárol – az ország számos pontján – egy szál fehér liliomot egy negyedéves Marie Claire-előfizetés kíséretében, nemcsak örömet szerez, de jó ügyet, a Marie Claire Virágai tehetséggondozó ösztöndíjat is támogatja.
A Marie Claire Virágai pályázatról, az adomyánygyűjtő akcióban részt vevő üzletek országos listájáról minden további tudnivaló a www.marieclaire.hu oldalon olvasható.

További információ:

Ivanics Eszter,  PR menedzser :  06/30-9-337-838