palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Megújuló energiatárolási ötletpályázat

Megújuló energiatárolási ötleteket vár a BASF német vegyipari cég, a nyertes pályázók díja fejenként 100 ezer euró és közös kutatási projekt lehetősége a vállalattal .

Miközben egyre nagyobb mennyiségű elektromos áramot állítanak elő a világon megújuló energiaforrásokból,  a napból és a szélből előállított energia nem folyamatosan áll rendelkezésre, mennyisége függ az időjárástól, a napszaktól és az évszaktól.   Az áramellátás folyamatossága érdekében a megújuló energiaforrásokból előállított elektromos áramot tárolni kell, mielőtt az a fogyasztóhoz kerül. Eddig azonban a fölös energia tárolására nem sikerült olyan megoldást találni, amely pénzügyileg ésszerűen megvalósítható.

basf
A jelenlegi piaci helyzet olyan fenntartható technológiák kidolgozását igényli, amelyek lehetővé teszik a hálózatból származó villamos energia tárolását és annak a hálózatba történő visszatáplálását – olvasható a közleményben.

Az ötletek benyújtásának határideje 2015. június 2., további információ a www.basf.com/energy-contest honlapon található.

Díjazás: 5 díjazott 100 000 euró díjazásban részesül.