palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

MOL Gyermekgyógyító program 2010

MOL gyermekgyógyító programEgészségünk, különösen, ha gyermekeink egészségéről van szó, mindannyiunk számára fontos. Hosszú ideig tartó betegség, lábadozás esetén a gyerekek számára külön nehézség, hogy a családtól, barátoktól elszakítva, idegen környezetben kell heteket, hónapokat eltölteni. Ma már sok olyan szervezet van, akik azért dolgoznak, hogy a kórházban vagy kezelésekkel eltöltött idő kevesebb fájdalmat és nehézséget okozzon.


A Gyermekgyógyító program célja elsősorban az, hogy olyan nonprofit szervezeteket támogassunk, amelyek krónikus betegségben szenvedő gyerekek rehabilitációjával, fogyatékkal élők fejlesztésével vagy veszélyeztetett gyerekekkel foglalkoznak. A program keretében olyan szervezetek pályázhatnak, akik élmény- és művészet-terápiás programokat szerveznek a beteg gyerekek számára.

A támogatott szervezetek áldozatos munkájukkal a kórházi tartózkodás miatt jelentkező testi-lelki megpróbáltatások feldolgozásában tudnak segíteni. A fogyatékkal élő gyerekeknél életprogramjuk részét alkotja a fejlesztés, amely saját és családjuk életminőségének javítását tudja elérni.  A lelki egészség szempontjából rizikócsoportnak számító gyermekek és fiatalok esetében pedig a primer prevencióban nyújthatnak segítséget az ilyen jellegű terápiás programok.

2010-ben hatodik alkalommal hirdetjük meg a felhívást. Pályázni az alábbi letölthető pályázati űrlapon lehet a szükséges mellékletek és dokumentáció csatolásával.

A pályázatokat 1 példányban kell postára adni az Új Európa Alapítvány címére: 1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 18.

A pályázatok postára adási határideje: 2010. július 2. (péntek)

A pályázatokról a végső döntést az Új Európa Alapítvány kuratóriuma hozta meg.

Letölthető dokumentumok:
Pályázati felhívás 2010
Pályázati űrlap 2010
Támogatott szervezetek listája 2009
Támogatott szervezetek listája 2008
Támogatott szervezetek listája 2007
Sajtóanyag, Gyermekgyógyító program 2007
Sajtóanyag, Gyermekgyógyító program 2009
Elszámoláshoz szükséges nyomtatványok:
Beszámoló űrlap 2009
Költségvetési tábla beszámoló űrlaphoz 2009
Útvonalnyilvántartás

Forrás: http://www.ujeuropaalapitvany.hu/