palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat önkéntes tevékenység végzésére külföldön roma fiataloknak

rgdts pályázatA Roma Gadje Párbeszéd az Önkéntes Szolgálat Által (RGDTS) nemzetközi önkéntes szervezet keretében cigány/roma fiatalok számára nyílik lehetőség önkéntes tevékenységben részt venni Európa több országában. Az önkéntességen keresztül a fiatalok idegen nyelveket (olasz, német, francia, angol stb.) sajátíthatnak el, hasznos tapasztalatokat gyűjthetnek más népek kulturális sajátosságaiból, megismerkedhetnek társadalmi kihívásokkal, szolidaritást vállalhatnak nemzeti kisebbségekkel.
Az önkéntes tevékenységek a legkülönbözőbbek:
gyermekek és fiatalok tanítása, számukra szabadidős programok szervezése,
sérült gyerekek, fiatalok és időskorúak gondozása, ápolása, számukra programszervezés, hajléktalanokkal, menekültekkel, betegekkel, kisebbségben élőkkel való foglalkozás, régészet és műemlékmegőrzés, környezetvédelmi programok és tevékenységek, oktatási, képzési programokban való részvétel, antidiszkriminációs programokban való tevékenység.

Kiket várunk az önkéntes programba?
Azoknak a 18 – 30 év közötti fiataloknak a jelentkezését várjuk, akik Nyugat – és Közép-Kelet Európában szeretnének önkéntes tevékenységben részt venni, akik nem riadnak vissza a kihívásoktól, nyelveket akarnak tanulni és megismerni más kultúrákat, embereket, de legfőképpen azokra számítunk, akik segíteni akarnak másokon, akik jobbá és szebbé akarják tenni világunkat.

Mely országokban lehet az önkéntes tevékenységben részt venni?

Olaszország, Ukrajna, Románia, Franciaország, Nagy-Britannia, Németország, Dánia.

Mikor indul a program, mikor lehet jelentkezni az önkéntességre?
A program folyamatosan, egész évben működik. Az önkéntes tevékenységek időszaka országonként változó, erről személyesen vagy telefonon adunk felvilágosítást.

Mit biztosít a program az önkénteseknek?
A program keretében az önkéntesek részére a szolgálati időszak alatt az oda – vissza utazást, az étkezést, a szállást, a biztosítást és a zsebpénzt az RGDTS fizeti.

Elérhetőségeink:
Lakatos György RGDTS koordinátor
Telefon: 06 1 460 0707
Mobiltelefon: 06 30 611 12 06
E-mail: romanoglaszo@freemail.hu
További információk: www.rgdts.net