palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Út a szakmaválasztáshoz ösztöndíj diákoknak

új-széchényi-terv pályázatokAz ” Út a szakmaválasztáshoz” kiemelt projekt célja, hogy ösztöndíjban, mentori és pályaorientációs szolgáltatásban részesülhessenek azok hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű – elsősorban roma – tanulók, akik az Észak-magyarországi, az Észak-alföldi, a Dél-alföldi, a Közép-dunántúli, a Nyugat-dunántúli és a Dél-dunántúli régióban élnek.

A tanulói és mentori pályázat második szakaszában 2013. december 15-től 2014. január 15-ig lehet jelentkezni.

Az aktuális dokumentumok 2013. december 15-től érhetőek el a projekt honlapján.

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal (1089 Budapest, Kálvária tér 7.) és konzorciumi partnerei nyílt pályázatot hirdetnek a TÁMOP-2.2.7.A-13/1-2013-0001 azonosítószámú „Út a szakmaválasztáshoz” című projekt keretében megvalósuló ösztöndíjprogramban való részvételre.

A PROGRAM CÉLJA

A program célja, hogy legalább 6000 fő, hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, elsősorban roma származású (a támogatottak 50%-áig roma származású tanulót kell bevonni), az általános iskola 7. vagy 8. évfolyamán tanuló fiatal pályaválasztását elősegítse oly módon, hogy őket pályaorientációs programokkal, ösztöndíj- és mentori támogatással a lehető legtovább az oktatási rendszerben való aktív és eredményes részvételre, kifejezetten a szakiskolai/szakközépiskolai képzésbe történő bekapcsolódásra ösztönözze.

A PÁLYÁZÁSRA JOGOSULTAK KÖRE

A program keretében pályázatot nyújthat be nappali rendszerű általános iskolai oktatás keretében az a 7. vagy 8. évfolyamos hátrányos helyzetű, vagy halmozottan hátrányos helyzetű tanuló, aki az alábbi régiók egyikében állandó lakóhellyel és/vagy bejelentett tartózkodási hellyel rendelkezik az alább felsorolt régiók, megyék egyikében és az oktatási intézményében hallgatói jogviszonya igazoltan fennáll:

  • Észak-Magyarország (Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megye)
  • Észak-Alföld (Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs –Szatmár-Bereg megye)
  • Dél-Alföld (Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megye)
  • Közép-Dunántúl (Fejér, Veszprém és Komárom-Esztergom megye)
  • Nyugat-Dunántúl (Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megye)
  • Dél-Dunántúl (Baranya, Somogy és Tolna megye)

A jelentkezések elbírálásánál a Támogató figyelembe veszi és előnyben részesíti azon tanulók jelentkezését, akik pályázati dokumentációjukhoz csatolják a roma nemzetiséghez való tartozásukról szóló önkéntes nyilatkozatot.

A 2013/2014-es tanévben kizárólag az a tanuló nyújthat be pályázatot, aki az általános iskola hatodik vagy hetedik osztályát sikeresen befejezte, és a 2013-as tanévben a hetedik vagy nyolcadik osztályos tanulmányait megkezdte, illetve akinek a 2012/2013-as tanév végi tanulmányi átlaga eléri a 2,51-et.

Az a tanuló aki a 2013/2014-es tanév aktuális félévében az Útravaló – MACIKA Ösztöndíjprogram „Út a középiskolába” ösztöndíjban vesz részt, illetve bármely, a magyar államháztartás rendszeréből megvalósuló ösztöndíjban részesül, ebben az ösztöndíj programban nem pályázhat.

header_reg_tanulo

A PROGRAM KERETÉBEN NYÚJTOTT TÁMOGATÁS

A program keretében nyújtott mentori támogatáson, a fejlesztő és pályaorientációs foglalkozásokon felül a tanuló, tanulmányi átlaga alapján, ösztöndíjban részesül, amely a félévi, illetve év végi eredmények alapján kerül megállapításra.

Az ösztöndíj mértéke az ösztöndíj folyósításának első évében a 7. vagy 8. évfolyam első félévében tanulónként egységesen 10 000 Ft/hó, amely az ösztöndíjszerződés megkötését követő hónaptól illeti meg a tanulót.

A 7. és 8. évfolyam második félévétől kezdődően, és a további félévekben, a tanulmányi átlageredmény szerint számított ösztöndíj:

tanulmányi átlag

tanulói ösztöndíj (Ft/hó)

2,51 – 3,00

10 000

3,01 –  3,50

11 500

3,51 – 4,00

13 000

4,01 – 4,50

15 000

4,51 -5,00

18 000

A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁNAK MÓDJA

A regisztráció elektronikus úton a www.munka.hu felületen a tanulói regisztráció menüpontban elérhető online pályázati űrlap kitöltésével lehetséges. A jelentkezéshez a kitöltött, aláírt regisztrációs adatlap és az igazoló dokumentumok, nyilatkozatok postai úton történő feladása szükséges.

A kinyomtatott pályázati űrlapot kézzel is ki lehet tölteni, az igazoló dokumentumokat, nyilatkozatokat ebben az esetben is csatolni kell a pályázati anyaghoz.

Postázási cím: Nemzeti Munkaügyi Hivatal, 1089 Budapest, Kálvária tér 7.

A borítékon kérjük feltüntetni az alábbi szöveget: TÁMOP-2.2.7.A-13/1-2013-0001, „Út a szakmaválasztáshoz” – tanulói pályázat

Letölthető dokumentumok

pályázati dokumentumok

A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁNAK HATÁRIDEJE

A pályázat benyújtására 2013. december 15-től 2014. január 15-ig van lehetőség. Tájékoztatjuk, hogy csak a benyújtási határidőig beérkezett pályázatokat áll módunkban elfogadni, amely a postai dátumbélyegző alapján kerül ellenőrzésre.

2013. november 14. és 2013. december 14. közötti pályáztatási időszak lezárult, annak eredményéről értesítjük a jelentkezőket.

A pályázatok bírálatát a Projektgazda a beérkezett pályázati anyagok számától függően, a tájékoztatóban részletesen leírt kiválasztási eljárás alapján folyamatosan végzi.

Kérdéseire választ kaphat a Tanulóknak menüpontban található Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) dokumentumból, illetve a +36 06 1 323 3700 normál díjas telefonszámon (hétfőtől csütörtökig 8.00–16.00-ig, pénteken 8.00–14.00-ig).

A pályázattal kapcsolatban bővebb információt a „Tanulói tájékoztató” című dokumentum tartalmaz.

Bővebben: https://tamop227a.munka.hu/Tanuloknak