palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Indul a fiatalok vállalkozóvá válását elősegítő program

Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása

2015 november 21.-től indul a Fiatalok vállalkozóvá válását segítő program.  A program 4 milliárd európai uniós forrásból valósul meg.

A pályázatra vállalkozó kedvű, 25 évesnél fiatalabb, illetve felsőfokú végzettségűek esetén 25 és 30 év közötti álláskeresők jelentkezését várják, akik egyéni vagy mikrovállalkozás indítását tervezik.

A program első része  egy képzés, ahol a programban résztvevő fiatalok  vállalkozásindításhoz, vállalkozás működtetéséhez, menedzseléséhez szükséges ismereteket és kompetenciákat sajátíthatnak el.  Ugyanitt segítséget kapnak üzleti tervük összeállításához is.

A képzést sikeresen befejező és elfogadott üzleti tervvel rendelkező fiatalok ezt követően pályázhatnak legfeljebb 3 millió forint összegű, vissza nem térítendő támogatásra 10 százalék önrész mellett.

A Fiatalok Vállalkozóvá válását segítő programban való részvételre a Központi régióban is lesz lehetőség. Ebben a régióban hazai forrásból is indulnak képzések vállalkozások alapítására, melyre további 1 milliárd forintos uniós forrás fog rendelkezésre állni.

A programra a www.vallalkozz2016.hu honlapon, az országszerte lebonyolításra kerülő toborzó rendezvényeken, vagy a kormányhivatalokon (korábbi munkaügyi központokon) keresztül lehet.