palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Tízezer eurót is kaphat legjobb női agrárinnovátor

mezőgazdasági pályázatok

Tízezer eurós díjjal jutalmazza a Copa-Cogeca a Női Mezőgazdasági Termelőknek (Innovation award for Women farmers) kiírt pályázaton a legjobb női agrárinnovátort. A díj célja a mezőgazdasági ágazat leginnovatívabb projektjeinek előmozdítása és jutalmazása.


Az Innovációs Díj a Női Mezőgazdasági Termelőknek a nőknek a mezőgazdaság és a vidéki térségek jövőjében betöltött kulcsszerepére hívja fel a figyelmet. Mivel 2020 az Európai Bizottság zöld megállapodásának (European Green Deal – EGD) éve is, a díj idei témájául „a női gazdálkodók a klímainnováció élén” („women Farmers in the driver’s seat of climate innovation”) témát jelölték meg.

Az innováció a mezőgazdasági és erdészeti ágazatban kulcsfontosságú a társadalom jobbá tétele szempontjából, és segít elérni EGD által kitűzött törekvéseket. Ezért keresik és népszerűsítik az innovációban és fenntarthatóságban jeleskedő női gazdálkodók jó gyakorlatait. E kitüntetéssel szeretné elismerni a Copa-Cogeca a női gazdálkodók által kezdeményezett változásokat, azoknak a vidékre gyakorolt jótékony (gazdasági, társadalmi, környezeti) hatásait. Az értékelésnél figyelembe vesznek bármilyen típusú innovatív tevékenységet, intézkedést és projektet a fő kritériumok (innovatív megoldások, innovációs transzfer, az innováció fenntarthatósága és kommunikációs módszerek) alapján.

A vírushelyzet miatt módosították a pályázatok beadási határidejét, amely így 2020. október 15-re módosult. A pályázónak a gazdálkodását önállóan képviselni jogosult aktív gazdálkodónak, valamint a COPA-COGECA tagszervezetének is tagja kell lenni (azaz NAK-tagsággal kell rendelkeznie). A pályázat nyelve angol. A győztes 10 000 euró, a különdíjas 5000 euró pénzjutalomban is részesül. A díjak átadására előreláthatólag 2021. március 8-án kerül sor Brüsszelben, az Európai Parlamentben.

További információ itt: https://womenfarmersaward.eu/

A pályázattal kapcsolatban a NAK külkapcsolati csoportja ad bővebb tájékoztatást a international@nak.hu elérhetőségen, vagy ha szükséges, akkor a pályázati anyag elkészítésében is segítséget nyújt.