palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Feltörekvők irodalmi pályázat

Az AnyCase Design Kiadó Kft. irodalmi pályázatot hirdet „FELTÖREKVŐK” címen! Célunk, hogy teret adjunk a még fel nem fedezett, szárnyukat bontogató költőknek arra, hogy nyomtatott formában is megjelentethessék műveiket.

Jelen pályázatunk keretében „Feltörekvők” sorozatunk három témájában lehet pályázni:

  • Minden út a szerelemhez vezet;
  • Évszakok bűvöletében;
  • Gondolat és valóság határán.

Pályázati feltételek: A pályázó kijelenti, hogy a pályázatra beküldött verse(i) nyomtatásban eddig még nem jelentek meg és azok saját szellemi alkotásai. Egy pályázó témánként három művel pályázhat. A pályázaton minden 18. életévét betöltött természetes személy részt vehet. Csak magyar nyelvű, trágár és sértő kifejezésektől mentes műveket fogadunk el.

A pályázat beadási határideje: 2012. április 27., éjfél. A pályaműveket a kiadóhoz kell eljuttatni elektronikus vagy postai úton. Elektronikusan a kiadvany@anycase.hu címre (a tárgy mezőbe kérjük beírni: „pályázat”). Postai úton a 1041 Budapest, Rózsa utca 52. címre kérjük küldeni a pályázatokat.

A pályázathoz csatolni kell a kitöltött és aláírt pályázati adatlapot (mely letölthető innen:http://www.anycase.hu/palyazat.html), egy fényképet a szerzőről és a műveket. (A fénykép csak abban az esetben szükséges, ha a szerző meg kíván jelenni bemutatkozásával a kötetben.)

Pályázati díj: nincs!

Pályázható témák

  1. Minden út a szerelemhez vezet: Olyan verseket várunk, melyek a szerelem érzése változásának ívét helyezik a középpontba vagy a logikával, az ész és a szív összeütközésével, szembenállásával – vagy éppen harmóniájával foglalkozik.
  2. Évszakok bűvöletében: Olyan verseket várunk ebben a témakörben, melyek az évszakok váltakozásának, körforgásának és természeti szépségeinek gondolat- és érzelemébresztő mivoltát állítja a versek fókuszába. Nem elsősorban idilli képeket halmozó tájleírásokat, mindinkább az évszakok, a természet változásainak emberi érzelmekre, gondolatokra gyakorolt hatását foglalják lírai keretekbe.
  3. Gondolat és valóság határán: Olyan verseket várunk, melyek az álmok, a gondolat síkjának és történéseinek, valamint a valóságnak a kapcsolatáról szólnak, legyen az a kapcsolat bármilyen minőségű. Különösen kiemelt aspektust jelent a témának abbéli megközelítése, hogyan hat a való életre, a valósághoz való viszonyra az átsuhanó – vagy éppen tartósan magához ölelő gondolat, álom, milyen hatásokat, érzelmi megnyilvánulásokat tár és használ fel.

Mindhárom témában lehet pályázni (témánként maximum 3 művel)!

A pályázat elbírálása: A pályaműveket szakértők bírálják el. Minden szerző – függetlenül attól, hogy műve publikálásra alkalmas-e vagy sem – visszajelzést kap versének elbírálásáról. A beérkező pályaműveket folyamatosan bíráljuk, de legkésőbb 2012. 05. 04. éjfélig visszajelzést küldünk.

A nyertes művek kiadása: A legjobbnak ítélt verseket témánként egy-egy kötetben adjuk ki legkésőbb május 31-ig. Kisszámú pályázó esetén a három témát egy kötetben adjuk közre.

A nyertes művek szerzőitől 5500 forint hozzájárulást kérünk oldalanként, melyet a kiadás előtt, átutalással lehet rendezni. (A kötet nyomtatott formája: A/5-ös, ragasztókötött kiadvány; maximum 1300-1500 karakter szóközökkel, azaz körülbelül 26-34 verssor oldalanként.)

A kötetben minden szerző lehetőséget kap, hogy pár mondatban bemutatkozzon (ehhez kérünk fényképet és bemutatkozást – lásd a pályázati adatlapon).

A nyertes pályázók a megjelent kötet(ek)ből egy tiszteletpéldányt kapnak, valamint a kötetből további példányokat vásárolhatnak meg kedvezményes kiadói áron.

A megjelent köteteket internetes áruházakban, illetve országszerte, a nagyobb könyvesboltokban fogjuk értékesíteni.

Nagy Milán
AnyCase Design Kft.
1041 Budapest, Rózsa u. 52.
tel.: +36 20 950 58 20
web: www.anycase.hu