palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Nyitott szemmel, nyitott szívvel – a Jóakarat ereje film és fotópályázat

„Nyitott szemmel, nyitott szívvel – a Jóakarat ereje”. Az Euróra Kulturális Alapítvány (Jóhír-adó) és a MI-TI-ÉN Alapítvány (Jóakarat Köz-Pont) közös pályázati felhívása.

Mindannyiunkat foglalkoztatnak a világ eseményei és az azokban megfigyelhető tendenciák. Láthatjuk, tapasztalhatjuk, hogy az eddig beváltnak hitt módszerek már nem képesek megoldást kínálni.

Sokan érzik magukban a változás, a változtatás fontosságát. Szeretnének új, gyakorlati módon közreműködni, de gyakran nem tudják, hol kezdjenek neki, vagy mi is az, amit tenni tudnak.

Rendelkezésünkre áll egy – eddig még kihasználatlan – energia: a JÓAKARAT, amit talán legközérthetőbben úgy fogalmazhatnánk meg, hogy a legmagasabb jóra való törekvés a legtöbb ember számára. Ereje az egyénekben rejlik, és tudatos használatával képessé válhatunk megoldani a világ problémáit és helyes emberi kapcsolatokat teremteni.

A jóakarat erejét számtalan módon lehet használni. Kifejezhető gondolatok segítségével, érzések vagy szavak útján és gyakorlati pozitív cselekedetek segítségével is. A jóakarat erőteljes és gyakorlati megnyilvánítása, amikor aktívan cselekszünk olyan területeken, ahol az emberiségnek erre szüksége van, és kreatívan, konstruktívan dolgozunk az emberiség jóléte érdekében.

Nyitott szemmel, nyitott szívvel járva – és pályázatunkkal mindenkit erre szeretnénk bíztatni – észrevehetjük, hogy egyre többen vagyunk, akik életünket ilyen szemlélettel éljük és egyre több a jóakarat által vezérelt kezdeményezés jelenik meg. Ha figyelmünket ezekre irányítjuk, egészen új perspektíva tárul fel szemünk előtt.

A pályázat célkitűzése:

Fókuszba helyezve a JÓAKARAT-ot megsokszorozni annak erejét!

Ráirányítani a figyelmet a környezetünkben élő jóakaratú emberekre, csoportokra, az egyéni érdekeken felülemelkedő, a közösség jobbítását szolgáló kezdeményezésekre. Összegyűjteni, összefogni és láthatóvá tenni azokat a megnyilvánulásokat, amelyek a közjót segítve már eddig is eredményeket értek el, illetve erre törekednek. Lehetőséget biztosítani arra, hogy bemutatásra kerüljenek olyan jóakaratú kezdeményezések, amelyek mások számára is mintaként szolgálnak, amelyeket mások is megvalósíthatnak, vagy továbbfejleszthetnek.

A pályázás módja: Pályázni lehet kisfilmmel (maximum 3 témában, 1 témában maximum 5 perc terjedelemben) illetve fotóval, fotósorozattal (maximum 3 témában, 1 témában maximum 3 kép, fotósorozatnál maximum 5 kép nyújtható be). A hangsúly a JÓAKARAT-on van, így a film és a fotók elkészítéséhez nem kell feltétlenül profi felszerelés.

Mivel célunk az, hogy minél több jóakaratú kezdeményezésről adjunk hírt, azokat sem szeretnénk kizárni, akiknek nincs alkalma film illetve képek útján tudósítani a témáról.  Szívesen fogadjuk ezért – e pályázat keretein kívül – az írásos beszámolókat is.

A pályázók köre: A pályázaton bárki részt vehet! Az is, aki profi filmesként vagy fotósként meglát és megörökít egy kezdeményezést, de az is, aki nyitott szemmel járva kezében akár csak egy telefonnal észrevesz valakit, aki ebben a szellemiségben él vagy valamit, ami ebben a szellemiségben működik. De természetesen maguk az egyének és kezdeményezések is bemutatkozhatnak az egészen kis csoportoktól vagy egyéni kezdeményezésektől a nagyobb, több éve létező szervezetekig.

A pályázati anyagok értékelése

A beküldött anyagok két körben kerülnek értékelésre. Az első körben a Jóakarat szellemiségének megfelelő összes anyag befogadásra kerül. A befogadott anyagok mindegyike megjelenik a johirado.hu weboldalon. A pályázók egyben vendégként meghívást kapnak a Jóakarat Napra, melyet 2012. június 9-én tartunk (részletek a JÓAKARAT KÖZ-PONT honlapján, a www.joakaratavilagban.hu- n, illetve a nap honlapján a http://joakaratnap.joakaratavilagban.hu- n.)

A második körben a befogadott pályázatok közül kiválasztásra kerül néhány a pályázati kiírásnak legjobban megfelelő alkotás.

A kiemelt pályázatokból kiállítást szervezünk és lehetőséget biztosítunk számukra a Jóakarat Napon való bemutatkozásra, valamint a Jóhír-adó internetes TV portréfilmet készít velük.

Letölthető dokumentumok

A pályázati adatlap

Technikai segítség a feltöltéshez

Pályázati kiírás

Technikai tudnivalók

A filmeket a youtube-ra kérjük feltölteni és a linket a pályázati adatlapra beilleszteni. (a feltöltéshez segítség a mellékletben)

A képeket a kepfeltoltes.hu weboldalra kérjük feltölteni. A pályázati adatlapra kétféle hivatkozást kérünk beilleszteni: a „weboldalhoz” való hivatkozást és az oldal alján található direktlinket. (segítség a mellékletben)

Fontos tudnivaló!

A kiállításra kiválasztott képekből (amiről a készítőt időben értesítjük) nyomtatott példányokat is fogunk kérni!

A pályázati adatlapot a palyazat@joakaratavilagban.hu emailcímre várjuk.

A pályázat elbírálásának feltétele a pályázati adatlap hiánytalan kitöltése!

Határidők

  • A pályázatok beérkezésének határideje: 2012. május 13.
  • A pályázatok elbírálási határideje: 2012. május 27.
  • A kiemelt pályázatok bemutatása: 2012. június 9. (Jóakarat Nap)

A pályázattal, illetve a Jóakarat Nappal kapcsolatosan érdeklődni a joakarat@joakaratavilagban.hu emailcímen lehet.

A pályázat kiírói:

www.johirado.hu

www.joakaratavilagban.hu