palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Hétköznapi óriás társas 2016

tengereckiA Tengerecki Alapítvány pályázatot hirdet magyarországi és európai pályázók számára Óriás Társas játékpark használatára.

A Tengerecki Alapítvány által meghirdetett pályázat célja:

 • a játékkultúra fejlesztése
 • élő társasjátékok használata során szerzett tapasztalatszerzés
 • a választott célcsoport számára fél napos program biztosítása.

A Tengerecki Alapítvány e felhívás keretében nem támogat politikai szervezeteket, vagy azok jelöltjeit, párpolitikai akciókat és tevékenységeket.

Kik pályázhatnak?

A pályázatra olyan – Magyarországon vagy az Európai Unió területén bejegyzett – szervezetek, vállalkozások, magánszemélyek pályázhatnak, amelyek megfelelnek a következő feltételeknek legalább egyikének:

 • egyéni vagy társas vállalkozás (e.v., bt, kft, zrt)
 • nonprofit szervezetek és intézmények (kivéve a pártokat, köztestületeket, biztosító egyesületeket), amelyek 2014. február 24-e előtt bejegyzésre kerültek.
 • közintézmények, OM azonosítószámmal rendelkező oktatási intézmények: óvodák, általános- és középiskolák, felsőoktatási intézmények

Egy szervezet erre a pályázati felhívásra egyszerre csak egy pályázatot nyújthat be, de elutasítás esetén újabb (módosított!) pályázat benyújtására van lehetőség.

Mire lehet pályázni?

A Tengerecki Óriás Társas (www.oriastarsas.hu) játékparkja óriás méretű játékokból áll.

A játékpark elemei: (részletes leírást és képeket a www.oriastarsas.hu oldalon találhat)

 • Óriás Vizes Társas (15 nm-es játékpálya, 40 cm-es dobókocka, a játékosok maguk a bábuk)
 • Óriás Turista Társas (15 nm-es játékpálya, 40 cm-es dobókocka, a játékosok maguk a bábuk)
 • Óriás Szivárvány Peca (10 nm-es játék, melynek során mágneses tappancsokkal kell a játékosoknak a halacskákat különféle szempontok alapján kihalászni)
 • Óriás Labirintus (150 db-os babzsák készlet, melyen bekötött szemmel kell eljutni egyik pontról a másikra)
 • Óriás Űrhajós Társas (15 nm-es játékpálya, 40 cm-es dobókocka, a játékosok maguk a bábuk)
 • Óriás Golyó Faló (15 nm helyigényű mozgásos csapatjáték)

A játékokhoz akár óvodás vagy iskolás korú gyermekek számára, akár felnőttek számára is tudunk játékszabályt biztosítani. Tehát a játékpark bármely korosztály számára élvezhető.

A játékok elhelyezéséhez szükséges helyigény: játékonként 10-24 nm.

Jelen pályázat során a pályázók a teljes játékpark elemei közül 4 játék (kapacitás függvényében) fél napos (4 óra időtartamú) díjtalan bérletére pályázhatnak.

A tervezett rendezvényt, melyre a Tengerecki Óriás Társasokat a pályázó megpályázza: 2016. június 1. és 2016. augusztus 19. között, hétköznapon kell megvalósítani.

Javasoljuk a www.oriastarsas.hu oldalon lévő foglaltsági naptár figyelembe vételét, mivel a foglalt napokra tervezett pályázatok kapacitás hiányában automatikusan elutasításra kerülnek.

A pályázat benyújtásának menete

Pályázatot benyújtani 2016. április 1-től folyamatosan lehet, legkésőbb 2016. május 31. éjfélig.

A pályázóknak egy minimum 2, maximum 10 A/4 oldal terjedelmű dokumentumot kell 2 nyomtatott példányban benyújtaniuk, papír alapon, postai úton a Tengerecki Alapítvány telephelyére, Tolmácsi Ágnes nevére címezve. (Tolmácsi Ágnes / Tengerecki Alapítvány, 2120 Dunakeszi, Barátság útja 41.) A pályázati borítékon szerepelnie kell a „Hétköznapi Óriás Társas” jeligének.

 

Önrész

Jelen pályázat önrészt nem ír elő, azonban a nyertes pályázatok megvalósítása esetén a játékpark szállítási költségét támogatásként a Tengerecki Alapítvány számára a pályázónak meg kell térítenie. Szállítási költségként a Dunakeszi Szent István utca 43. és tervezett rendezvény utcapontos távolsága adja a számítás alapját. (utvonalterv.hu oldalon kiszámítható a km).
A költség számítása: km x 300 Ft, de minimum 15.000 Ft.

3 óránál hosszabb menetidő esetén (szintén az utvonalterv.hu oldal adata az irányadó) esetén 2 fő (+ az animátorok) részére szállást biztosítani köteles a pályázó.

A nyertes pályázó számára a Tengerecki Alapítvány animátorokat csak külön térítés ellenében tud biztosítani, aminek költsége 15.000 Ft / animátor. Animátorok helyett helyi pedagógusok, animátorok kezelhetik a játékokat, mely esetben anyagi felelősségvállalási nyilatkozatot kell a pályázónak tennie.

Az eszközpark szállításával egyidejűleg maximum 3 animátort tudunk eljuttatni a pályázóhoz. Mód van több animátor megrendelésére is, ez esetben azonban az utazási (szállítási) költséget kétszeresen kell számolni. (Értelemszerűen 3 animátor + szállítás = 1 gépjármű = 1 szállítási költség, 4-8 animátor = 2 gépjármű = 2 szállítási költség, 9-13 animátor = 3 gépjármű = 3 szállítási költség, stb.)

Egyéb pályázati díjat vagy önrészt a pályázat nem ír elő.

Az elbírálás szempontjai

Az elbírálásnál előnyben részesül az a rendezvény, amely 50 fő feletti részvevő számmal és legalább 3 média bevonásával kerül megrendezésre. (Ezen feltételek nem kötelezőek, de előnyt jelentenek.)

Letölthető dokuementum

Hétköznapi társas pályázati kiírás és jelentkezési lap

 

A pályázat benyújtása

2016. április 1-től folyamatosan lehet, legkésőbb 2016. május 31. éjfélig, vagy a kapacitások kimerüléséig lehet (amelyik hamarabb bekövetkezik).

2 nyomtatott példányban, postai úton:

Tengerecki Alapítvány / Tolmácsi Ágnes
Dunakeszi / Barátság útja 41. / 2120

 

További információ:
Tolmácsi Ágnes / info@tengerecki.hu / 06 30 77 33 736