palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Egymásra lépni tilos! alkotói pályázat

A Budapest Esély Nonprofit Kft. az Egymásra lépni tilos! című esélyegyenlőségi kampányának keretében pályázatot hirdet egyéni alkotók és alkotócsoportok számára.


Idén 150 éve, hogy Buda, Pest és Óbuda egyesülésével megszületett fővárosunk, Budapest. Az egész éven át tartó programsorozathoz az Egymásra lépni tilos! kampány is csatlakozik.
A Fővárosi Önkormányzat és a Budapest Esély ugyanis szintén ebben az évben kezdte meg a fővárosi esélyegyenlőségi program következő őt évre szóló tervének kidolgozását.
Vegyél részt Te is az esélyegyenlőségi program megalkotásában és Üzenj Budapestnek!
Olyan pályaműveket várunk, amelyekkel pályázóink üzeneteket fogalmaznak meg a 150 éves Budapest új esélyegyenlőségi programja kapcsán.

Arra kérünk, mondjátok el nekünk, mit gondoltok fő feladatnak az esélyegyenlőség területén! Alkossatok olyan műveket, amelyek bemutatják, hogy szerintetek 150 éves városunkban mik a leginkább jellemző helyzetek, problémák, amelyekkel az esélyegyenlőség területén foglalkozni érdemes. Megmutathatod azt is, milyen az a főváros, ahol élni szeretnél, ahol nincs hátrányos megkülönböztetés, kirekesztés és ahol mindenki egyenlő esélyekkel rendelkezik.
Tegyetek javaslatot a problémák megoldására a művészet eszközeivel!

Milyen pályaműveket várunk?

  • I. Képzőművészeti alkotás: (rajz, festmény, plakát stb.). A képeket (vagy – pl. festmény, grafika esetén annak fotóját, másolatát) digitálisan, legalább 500dpi felbontásban, JPG formátumban várjuk. A képeket weboldalra és közösségi oldalra is feltöltjük, kérjük ennek figyelembevételét a formátum kiválasztásánál
  • II. Kisfilm: (lehet némafilm, próza, de videoklip, riport is) készülhet bármely, mozgókép rögzítésére alkalmas eszközzel. Hossza maximum 2 perc, formátuma: AVI kiterjesztésben, 720×576 vagy 1024×768 pixel méretben, melyet a megadott e-mailcímre és vagy fájlmegosztó (pl.: Google Drive, WeTransfer), segítségével vagy link megadásával (pl.: YouTube vagy TikTok) várunk.
  • III. Irodalmi alkotás: (vers, próza), maximum 6000 karakter (szóközök nélkül) terjedelemben. Word dokumentumot várunk, egy-egy írásmű terjedelme nem haladhatja meg a 6000 karaktert, egy dokumentum egy írásművet vagy egy sorozat darabjait tartalmazhatja. A külön írások külön fájlba kerüljenek!

Díjazás (kategória-nyertesek és közönségdíjasok egyaránt):

1 helyezett: 50 000 Ft
2. helyezett: 30 000 Ft
3. helyezett: 20 000 Ft

A díjak járulék és adóterheit a Budapest Esély Nonprofit Kft. (kiíró) vállalja.

A pályaművek értékelése:

Összesen tizenkét helyezett kerül díjazásra:

  • Minden kategóriában az első három helyezett alkotást díjazzuk, azaz kilenc nyertest hirdetünk.
  • További három, kép formátumban beérkezett alkotás sorsáról a közönség dönt: a beérkezett képeket, amelyek a zsűrizés során nem értek el helyezést, előzetes értékelést követően nyilvánosságra hozzuk az Egymásra Lépni Tilos! Facebook oldalán. A három legtöbb „lájk”-ot kapó pályamű részesül közönségdíjban.

A pályaművek értékelését a Fővárosi Önkormányzat, a Budapest Esély Nonprofit Kft. és szakmai partnerei köréből választott zsűri bírálja el. A zsűri fenntartja a jogot, hogy az egyes helyezésekben nem hirdet nyertest. A kiíró fenntartja a jogot, hogy a nevezők számának és a pályamunkák minőségének függvényében több, kisebb értékű vagy kevesebb, nagyobb értékű pénzdíjat osszon.

A díjazottakat a Fővárosi Önkormányzat külön élményajándékkal is meglepheti.
Pályázz, nyerj és tekints a város kulisszái mögé!
(Az élményajándékok között szerepelhet például: közös fotózás egy kedvenccel az Állatkertben vagy séta a Duna alatti alagútban, esetleg egy látogatás a gellérthegyi víztárolóban stb.)

Egy pályázó több, de legfeljebb 3 pályamunkával, vagy 1 db, legfeljebb 3, egymáshoz szervesen kapcsolódó elemből álló sorozattal nevezhet. Ez esetben a sorozat elemeit a zsűri együttesen értékeli.
A Budapest Esély Nonprofit Kft. tervei között szerepel a pályaművek kiállítás formájában történő bemutatása a nagyközönség számára és a pályaműveknek a Budapest Esély weboldalain, a közösségi oldalain történő publikálása.

Valamennyi formában benyújtott pályázathoz érvényes, a jelen kiírás mellékletét képező pályázati adatlap és aláírt adatvédelmi nyilatkozat is szükséges, amely letölthető a www.egymasralepnitilos.hu oldalról.
Valamennyi pályázatot az ELT2023@pestesely.hu címre várjuk.

Pályamunkák beadásának feltétele:
A pályázó kizárólag saját eredeti szerzői alkotásával pályázhat. E feltétel megsértése esetén a pályázat érvénytelenné válik, és a pályázó díjat nem kaphat, vagy ha ez a díjátadást követően válik ismertté, akkor a pályázó köteles a díjat visszaszolgáltatni, visszafizetni. A pályázó a pályázati lap aláírásával a pályamunkájáról kijelenteni, hogy az saját szerzői műve, továbbá felelősséget vállal azért, hogy az általa benyújtott pályamunka nem sérti más szerzői jogát.

A pályázat beérkezési határideje: 2023. június 15., csütörtök
A határidő után beérkezett pályamunkákat nem áll módunkban elfogadni.

Kik pályázhatnak?
Érvényesen pályázhat minden alkotókedvű, a téma iránt elhivatottságot érző személy vagy alkotócsoport; kortól, nemtől és lakóhelytől függetlenül.

Nevezési díj: NINCS

Határidők, fontos dátumok:
Beadási határidő: 2023. június 15.
Közönségdíjakra jelölt képek meghirdetése: 2023. június 30.
Közönség szavazatok zárása: 2023. július 20.
A pályázat eredményének kihirdetése: 2023. szeptember 04.

Szerzői és felhasználói jogok:
A pályázat benyújtói a pályamunkához fűződő szerzői jogaik alapján az alábbi keretek között adnak a kiíró részére felhasználási engedélyt:
– A pályázat kiírója a pályázat és a későbbi pályázatok, továbbá a pályaművekből rendezendő kiállítás népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaművek felhasználására minden esetben csakis a pályázó nevének feltüntetése mellett.
– A kiíró, úgyis mint a kiállítás rendezője jogosult a mű nyilvánosságra hozatalára a kiállítás keretében, továbbá a kiállításhoz szorosan kapcsolódó katalógus, programfüzet, internetes felület, reklám stb. keretében.
– A pályázat benyújtója hozzájárul ahhoz, hogy a pályázat kiírója a pályaműről készült reprodukciót könyvalakban, illetve elektronikus formában többszörözze, valamint megjelentesse és ennek érdekében a pályázat kiírója számára nem kizárólagos, de korlátlan időre szóló felhasználási jogot ad a pályázó nevének feltüntetése mellett. Mivel ez a projekt nonprofit jellege folytán a kiírónak főszabály szerint nem hoz bevételt, a pályázó a díjazásról lemond.
– A pályázatra benevezett pályaművek további, harmadik fél általi, nonprofit jellegű felhasználása a pályázó értesítése, beleegyezése mellett történhet. A pályaművek kiíró vagy harmadik fél általi, nem nonprofit felhasználásáról a pályázó és a pályázat kiírója külön megállapodást köthetnek egymással, melyben az esetleges díjazást egymás között megosztják.
– A pályázók által megadott elérhetőségeket a pályázat kiírója adatbázisában regisztrálja, azokat harmadik személynek csak a pályázó külön beleegyezésével adja ki.
A pályázat kiírója a pályázati kiírásban leírtak megváltoztatásának jogát – a szerzői jogra vonatkozó kitételek kivételével – fenntartja.
A pályázat kiírója a hozzá benyújtott adathordozókat nem őrzi meg, nem tárolja, felelősséget e tekintetben nem vállal.
További információ: ELT2023@pestesely.hu e-mailcímen kérhető.
Egymásra lépni tilos! _ alkotói pályázat