palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Eötvös József Cigány – Magyar Pedagógiai Társaság pályázata a XIII. Országos Roma Filmakadémián való részvételre

Az „Eötvös József” Cigány – Magyar Pedagógiai Társaság pályázatot ír ki a XIII. Országos Roma Filmakadémián való részvételre.

A képzés célja: Az „Eötvös József” Cigány – Magyar Pedagógiai Társaság a Filmművészek és Filmalkalmazottak Szakszervezete, valamint a Művészeti Szakszervezetek Szövetsége filmes továbbképzést tart a mozgókép területe iránt érdeklődő cigány és nem cigány fiatalok számára. A Filmakadémia a 2009. évben a dokumentumfilm készítés elméleti és gyakorlati szakmai kérdéseivel foglalkozik, Schiffer Pál filmrendező emlékére. A Filmakadémia célja, hogy szakmailag felkészült, a cigányság értékeinek – érdekeinek a médiában hangot adni tudó szakembereket képezzen.

Kik jelentkezhetnek, a részvétel feltétele:
A filmkészítés, a mozgókép területe iránt érdeklődő cigány és nem cigány fiatalok. Aki 2009. április 29-ig postai úton megküldik életrajzukat és az elmúlt két évben készült rövidfilmjüket (max:10-15 perc) kizárólag DVD hordozón. Postacím: 1045 Budapest, Tél utca 64. A képzésen a folyamatos és aktív részvétel, a tanfolyam teljes idejére. A képzés oklevéllel zárul. Az ellátás, szállás a képzés térítésmentes.

Előzménye:
Az Országos Roma Filmakadémia tizenkét éve kerül megrendezésre. A továbbképzés délelőtti előadásokból és délutáni, gyakorlati műhelymunkából állnak. Az előadásokat filmes szakemberek tartják, többek között: Sára Sándor operatőr – filmrendező, Sándor Pál filmrendező, Féjja Sándor filmesztéta, Rák József operatőr, a Filmművészeti Egyetem docense.

Az idei képzés előadói:
Almási Tamás a Színház és Filmművészeti Egyetem docense, filmrendező; Féjja Sándor filmesztéta, dramaturg; Dr. Duló Károly filmrendező; Kerékgyártó István művészettörténész; Kozma Károly film és videó igazságügyi szakértő; Nagy Ferenc művésztanár, Kovács József Hontalan költő

A képzés helye:
Zamárdi, Vécsey utca 16. Művész Üdülő
A képzés ideje:
2009. május 08 – 12. Érkezés pénteken 14-16 óra között – hazautazás kedden 13 órától)
Támogató:
Nemzeti Kulturális Alap – Mozgókép Szakmai Kollégiuma

Budapest, 2009. április 10.

Jelentkezésedet szeretettel várjuk!

Molnár István Gábor a program koordinátora
Rácz Gyöngyi elnök

Telefon: 370-76-14 Email: eotvos.tarsasag@hdsnet.hu