palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Here We Are! – Itt vagyunk! fotópályázat

Magyar Építőművészek Szövetsége és a Magyar Építőművészet folyóirat fotópályázata A pályázat célja, hogy az építészeti fotón keresztül az épített környezetről való gondolkodásra ösztönözzön.

2012-ben következett be az a pillanat, amikor a Föld lakóinak 50%-a városokban él. Ettől kezdve az épített környezet jelentősége más léptéket ölt, mint korábban, bármikor a történelem folyamán.
Ez a léptékváltás az építészeti fotó világszerte tapasztalható térhódításában is jól követhető. Az épített környezetről alkotott képünk, a városi jelenségekkel való együttélés időről időre új szempontokat vet föl. A pályázat ezeket kívánja tudatosítani: friss szemmel látni az épületek és az ember, a városi közeg és a város élete, természeti és mesterséges táj kapcsolatát. Kiíróként szeretnénk kimozdítani az építészeti fotót a szakma szűkebb közegéből, és közelebb vinni a közönséghez.
A vizuális művészetek lényege évezredek óta az ember és környezetének viszonyáról való képi gondolkodás. A 21. században az emberiség kulcskérdésévé vált a mesterséges környezet humanizálása. Az építészet már régen nem csupán az építész szakma ügye. Ennek nyomán az építészeti fotó is túllépett az építész munkatársaként dolgozó fotográfus alkotói tevékenységén és széles, az egész társadalmat érintő, szociális, pszichológiai, esztétikai és technológiai területeket is bevonó, általános párbeszéd képi nyelven kommunikáló közege lett.

A fotópályázat díjnyertes és döntőbe jutott munkáiból 2017 novemberében kiállítás nyílik Budapesten. Innen 2018 elején Pozsonyba, Prágába és Krakkóba utazik.
A kiállítás teljes anyagát a Magyar Építőművészet tematikus száma publikálja.

Két kategóriában várjuk a pályaműveket: nyílt és professzionális.

HATÁRIDŐK
Regisztráció kezdete 2017. 08. 07.
Beadási határidő: 2017. 09. 25.
Döntősök kihirdetése 2017. 10. 16.
Eredményhirdetés és kiállítás megnyitó 2017. 11. 22.
Pályázati anyagként legfeljebb három éve készült fotó adható be.
A pályázat benyújtásával a pályázó hozzájárul, hogy a képei a pályázattal kapcsolatos kommunikáció során felhasználásra kerülhetnek.
A döntőbe került fotókat nagyfelbontású TIF formátumban (high-resolution TIF) kell a kiíró rendelkezésére bocsátani.

Technikai követelmények

  • Max. 5 db egyedi fotó vagy max. 5 db sorozat. Egy sorozat max. 6 db kép.
  • max. 2 MB / jpg / RGB / exif
  • fájl név: FotósNeve_épület_helyszín_év (ékezetek nélkül), pl: MintaPeter_iskola_budapest_2017.jpg
    sorozatoknál: FotósNeve_épület_helyszín_év_sorszám (ékezetek nélkül), pl: MintaPeter_iskola_budapest_2017_1.jpg
    http://photoaward.meonline.hu/hu/

A pályázat weboldala: Here We Are! – Itt vagyunk! fotópályázat