palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Jövőnk értékei ösztöndíjpályázat

kortars-logoA Kortárs folyóirat ösztöndíjpályázatot ír ki Jövőnk értékei témakörben.

Az ösztöndíj időszaka (3 hónap) alatt egy legalább 40 000, legfeljebb 50 000 leütés terjedelmű tanulmányt vagy tudományos esszét kell készíteni a megjelölt témakörben.

A dolgozathoz konkrét tartalmi megkötés nem kapcsolódik, de a szerzőnek azt a kérdéskört kell megvizsgálnia, hogy miként lehet biztosítani, hogy a napjainkban értékesnek tartott szellemi és művészeti teljesítmények, eredmények, tárgyak a jövőben is hiteles és hatékony módon jussanak el a befogadók legszélesebb köréhez, vagyis az állampolgárokhoz.

Hogyan lehet a materiálisan nem közvetlenül, hanem csak áttételesen mérhető értékeket közvetíteni az elkövetkező nemzedékek számára? Milyen szellemi, társadalmi, intézményi keretek és milyen egyéni erőfeszítések szükségesek ehhez? Mi lehet az elkövetkező években, évtizedekben az „értékésség” mérésének módja, eszköztára? Hogyan lehet leírni, illetve hogyan lehet változtatni a fiatalabb, most felnövekvő generációk értékképzeteit, értéktudatosságát?

A pályázók köre: 18–35 év közötti magánszemélyek, tudományos és ismeretterjesztő munkák szerzői

Az ösztöndíj időtartama: 3 hónap (2016. szeptember, október, november)

Az ösztöndíj összege: 100 000 Ft / hó

A pályázás módja: A pályázó a Kortárs folyóirat kortars.osztondijpalyazat@gmail.com e-mail címére küldje el a következő dokumentumokat:

Részletes, legalább 8 000, legfeljebb 12 000 leütés terjedelmű összefoglalását tervezett dolgozatának, kiegészítve egy legfeljebb 2000 karakter terjedelmű függelékkel, amelyben megjelöli a felhasználni kívánt szakmai anyagokat (szakirodalom, adatbázisok, cikkek, internetes előadások).

A beadott pályázati anyag nyelve: magyar.

Szakmai önéletrajzát, valamint publikációs jegyzékét, ha van.

Az ösztöndíj 3 hónapja alatt elkészítendő dolgozat nyelve: magyar. A Kortárs az ösztöndíjasok dolgozatait a folyóiratban közli. A nyertes pályázókkal a Kortárs folyóirat ösztöndíjszerződést köt.

A pályázat beadásának határideje: 2016. június 30.

A zsűri: a Kortárs Folyóirat és a Kortárs Online szerkesztői és felkért külső szakértők

Az ösztöndíjpályázaton nem vehetnek részt a Kortárs szerkesztői, illetve közeli hozzátartozóik.

A pályázatokról, illetve a beadott tématervekről a zsűri 2016. augusztus 20-ig értesíti a résztvevőket.