palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Juhar pályázati honlap logótervezése

Készülő weboldal-logójának megtervezésére pályázatot ír ki a JUHAR. A weboldal a főleg Japánban megjelenő design pályázatokat közvetíti a hazai alkotók felé. Figyelemmel kíséri az aktuális pályázati lehetőségeket, azokat honlapján magyar nyelven közzéteszi, majd az általa kiválasztott pályaműveket Japánban menedzseli.

A pályázatra érkező mûvekről készült válogatást az új honlap bemutatja. Az oldal logója feleljen meg a mûfaji igényeknek.

Fejezze ki az oldal küldetését. Legyen megjegyezhető, egyedi jel, önálló alkotás. Alkalmazható legyen nyomtatott környezetben is, de főleg a webes felületén. Legyen jól felhasználható színesben és fekete-fehér változatokban is.

Fődíj: 350.000 Ft

Különdíj: 50.000 Ft

Jelentkezési díj: ingyenes

Beadási határidő: 2012. október 1. hétfő, 12.00

Beadási web cím: www.juhar.net/logopalyazat

Beadandó: 6 db álló A4 méretű lap PDF formátumban:

  • 1. lap: színes és fekete-fehér logó változatok,
  • 2. lap: a logó megjelenítése szabadon választott grafikai környezetben,
  • 3. lap: logó három féle méretben (legkisebb alkalmazási mérethatár)
  • 4. lap: logó szerkesztett változata (arányok, méretek)
  • 5. lap: arculati színek bemutatása (process/spot, RGB, CMYK, Pantone, RAL)
  • 6. lap: betûtípus(ok) bemutatása (logóban ill. kommunikációs anyagokon)

Az elnevezés kialakulása:
A JUHAR név a magyar-japán kapcsolatra utal – JAPAN HUNGARIAN RELATIONSHIP. A juharfa a felkelő Nap országában az ősz és a szépség jelképe, tisztelik és különleges kincsként tartják számon. Levele ezer színben pompázik, ez egyben a kreativitás sokszínûségét és ezerarcú lehetőségeit is szimbolizálja. A juhar őshonos fa Japánban, ugyanúgy, mint Magyarországon (A japán-juharfa megjelenése eltér a hazai juhar illetve jávorfa féléktől).

Megalakulásának célja
Meggyőződésünk, hogy a magyar tervezők tehetségben nem szenvednek hiányt, világszinten fel tudják venni a versenyt más nemzetekkel, ennek érvényesítéséhez viszont kevés lehetőség adódik az utóbbi időben. Ahhoz, hogy a lehetőségek körét szélesítsük, első lépésként a világ legjobb dizájnereit is megmozgató vonzó japán dizájn pályázatokat megcélozva, „Magyarország = Kreativitás Országa” imázs felépítését tűztük ki célul.

Tevékenységének irányelve
A meghirdetendő pályázatokra érkező mûvekből, gondosan válogatva, azokat az anyagokat menedzseljük, melyek a magyar tervezők brand imázsát is méltóan kiemelik és erősítik. A weboldal tartalmát tekintve arra is törekszik, hogy virtuális hidat alkotva a magyar és japán tervezők között, érdekességeket, új pályázati híreket közöljön a Japán, és az ázsiai kreatív világból. A designerek számára olyan hasznos információkat szolgáltatasson, melyek szakmai előrelépést, széleskörû szemlélet kialakulását is eredményezi. A közzétett pályázatok felhasználói a világ különböző részein tevékenykedő nagy múltú cégek, így a kiválasztott résztvevőknek komoly esélye adódhat több világszintű projektekben való részvételre.

Főtámogató a BRANDMAKE Inc.
A BRANDMAKE egy olyan Japánban és Magyarországon mûködő vállalkozás, mely az üzleti stratégiát ötvözi a vizuális kreativitással. Ügyfeleinek a korszerû vizuális megjelenésen túl tudatos imázs-stratégiával kialakított, biztos, hosszútávú és bevételt növelő üzleti stratégiai tervet kínál. A cég képviselője Nishimura Keiji brand director, aki felfigyelve a magyar kreatív szakemberek kiemelkedő szakmai tudására és az együttmûködésben rejlő lehetőségekre, megalapította az immár számos közös projektben tevékenykedő BRANDMAKE magyar-japán kreatív csapattal dolgozó vállalkozását. Feltett szándéka, hogy mindkét ország kreatív világát fellendítse, támogassa azt közös projektek kivitelezésével, valamint minden eszközt megragadva népszerûsítse a világ számos pontján a magyar kreativitást.