palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

A legjobb óravázlat 2010

nyest pályázat70 ezer forintnyi nyeremény 2010 legjobb óravázlatának! Szegény nyelvtanárok! Ki hallott már olyat, hogy nyelvtanítással valaki valamit nyerjen – leszámítva persze a diákok elismerő pillantásait, esetleg egy-két szál virágot pedagógusnapon? A Tinta Könyvkiadó, a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete és a Nyelv és Tudomány szerkesztősége most tesz róla, hogy ez mától máshogy legyen!

A Nyelv és Tudomány portál, a Tinta Könyvkiadó és a Nyelviskolák Szakmai Egyesülete képtelen volt feldolgozni azt az igazságtalanságot, hogy egy nyelvóra kitűnően kimunkált vázlatával eleddig még senki sem nyert semmit. Hogy lehet ez?

Pedig a jó óravázlat nélkülözhetetlen: támpontot ad, eligazít, kisegít, célhoz vezet. És számtalan jó óravázlat készül nap mint nap. A LEGJOBB ÓRAVÁZLAT 2010 pályázat a legügyesebb vázlatírót jutalmazza majd. Sok sikert!

Pályázzon egyik óravázlatával, és nyerjen!

Ha Ön nyelvtanár, bizonyára számos óravázlatot készített már, ami – akár egy iránytű – óráról órára segíti, és közelebb viszi a kitűzött cél eléréséhez. Még a legtapasztaltabb, legrutinosabb oktatónak sem árt, ha előre átgondolja, sőt van is nála egy apró „puska” arról, pontosan mit szeretne megtanítani a következő tanórán, milyen feladatokkal, taneszközökkel és időbeosztással.

Keressük a legkreatívabb, legötletesebb óravázlatot!

A győztes értékes nyereményekkel lesz gazdagabb.

Díjak

  • két belépő a Nyelviskolák Szakmai Konferenciájára,
  • a Tinta Könyvkiadó 50 ezer forint értékű könyvnyereménye!

A pályázatban semmilyen formai követelményt nem szabunk, a cél, hogy a fantázia szabadon szárnyaljon.

Amit végig kell gondolni, az csupán – támpontul – egy feltételezett alapszituáció: három hete tanítunk egy 10 fős csoportot a következő nyelvek egyikére (angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol), és az óra, amelyre óravázlatot kell terveznünk, összesen 90 percig tart.

Az óravázlatokat a szerkesztoseg [kukac] nyest [pont] hu címre kérjük beküldeni. Amennyiben egy dokumentumról (DOC, RTF) van szó, az közvetlenül csatolható, ha esetleges kiegészítő anyagokat is kíván csatolni, akkor mindent egyetlen tömörített (ZIP) mappában kérünk beküldeni.

A vázlatok leadásának határideje április 14., dél, az eredményhirdetésre a Nyelviskolák Szakmai Konferenciáján kerül sor, 2010. április 17-én.

Forrás: http://www.nyest.hu/