palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Videó-interjúk a 21. század oktatásában továbbképzés pedagógusoknak

Videó-interjúk a 21. század oktatásában. A (Dél-Kaliforniai Egyetem) Nemzetközi Oktatási Programja Magyarországon és Lengyelországban 2013. MOST jelentkezhet a magyarországi program második évfolyamára! Jelentkezés az online jelentkezési lap kitöltésével!

Határidő: 2013. április 21.

A USC Soá Alapítvány meghirdeti nemzetközi szakmai továbbképző programjának második évfolyamát Videó-interjúk a 21. század oktatásában címmel, előítélet-mentesség oktatása, tolerancia- és holokauszt-oktatás, valamint médiaoktatás iránt érdeklődő és elkötelezett magyarországi és határon túli tanárok számára. Az egyhetes, bentlakásos, nemzetközi szakmai továbbképző programon való részvétel során a résztvevők megismerkedhetnek a videó-interjúk oktatásbeli használatának módszertanával és gyakorlatával, a holokauszt-túlélők és szemtanúk személyes történeteinek erejével, és megvizsgálják, hogyan járulhatnak hozzá ezek a történetek ahhoz, hogy a diákok közösen gondolkodjanak a mindennapokban tapasztalható előítéletekről, intoleranciáról. A résztvevők a program során megismerkednek a USC Soá Alapítvány Vizuális Történelmi Archívumának használatával, a digitális szerkesztés alapjaival, és megtanulják, hogyan készíthetnek az Intézet Archívumában található videó-interjúk használatával multimédiás oktatási projektet.

A program részeként a bentlakásos képzést követő évben a résztvevők oktatási anyagot dolgoznak ki a USC Soá Alapítvány Vizuális Történelmi Archívumának videó-interjúi alapján, valamint vállalják, hogy az elkészült tananyagot iskolájukban kipróbálják, illetve tapasztalataikat valamely szakmai fórumon bemutatják.

A program helyszíne a budapesti Közép-európai Egyetem, ideje: 2013. június 30 – július 5.

A képzésen való részvétel ingyenes, a résztvevők tananyaguk elkészülte után szerény honoráriumban részesülnek.

A 2012. évi program résztvevőinek visszajelzéseiből:

 „Egyszerre adott nemzetközi, nívós elméleti tudást és gyakorlati ismereteket.”„Megragadott a sokszínűség, az interjúk hihetetlen gazdagsága!”

„… színvonalas előadások, felkészült elméleti és gyakorlati szakemberek…”  „a digitális lehetőségeket is figyelembe véve, új kaput nyitott ki számomra a tananyagkészítésben.”

A képzésen maximum 15 fő vehet részt.

További információ: http://sfi.usc.edu/hungarian/

Jelentkezési lap kitöltése: http://sfi.usc.edu/education/international/mtw2013/hungarian/apply/