Dunaújváros a kultúra városa fotópályázat

dunaújváros fotópályázatA Kortárs Művészeti Intézet (ICA-D) meghirdeti első fotópályázatát „A kultúra városa” címmel. Pályázni a következő kategóriákban és médiumokban lehet:

  1. Dunaújváros kultúráját, kulturális életét bemutató fotók. A fotók digitálisak legyenek, .jpg formátumúak. Frissen és régebben készült képek is beadhatók. A régi lenagyított képeket újrafotózva, a fent megadott digitális formátumban kérjük beadni. A téma a KULTÚRA témakörön belül… szabadon választott: lehet bármilyen esemény, műalkotás, városi táj, ipari műemlék, helyi építészeti sajátosság, helyi kulturális különlegesség, épület, stb.
  2. Dunaújváros köztéri szobrai: ebben a kategóriában bármely dunaújvárosi köztéri szoborról készült felvételeket várunk.
  3. A „galambos” szobor. Ki ne emlékezne a valaha a Városháza mögötti parkban állt galambos szoborra (Kiss István: Felszabadulási emlékmű, 1975). A szobrot a kilencvenes években elbontották, ugyanis balesetveszélyessé vált (jelenleg az Intercisa Múzeumban van). Olyan digitális vagy hagyományos fotókat várunk, amelyek segítségével ezt a művet felidézhetjük.
  4. „A jövő kultúrája – a kultúra jövője Dunaújvárosban” című kategóriában olyan pályaműveket várunk, amelyek azt mutatják be, hogy milyen lesz, illetve a pályázó milyennek szeretné látni a város kultúráját a közeli vagy a távolabbi jövőben. Ebben a kategóriában nem csak fotókkal lehet nevezni: digitális fotómontázst, számítógépes grafikát, digitális videókat, sőt, szövegeket is elfogadunk. Bármit, amit a pályázó digitálisan valósít meg.
  5. „Dunaújváros a színes város” – a város legszebb arcát bemutató képeket várjuk.

A pályázók köre: korhatár, előképezettség és lakóhely megkötése nélkül BÁRKI pályázhat, akit érdekel Dunaújváros kultúrája, a város és a kultúra viszonya, a kultúra jelene és jövője.

A pályázatok beadásának határideje és módja: a pályaműveket 2011. június 15-ig az icadunaujvaros@gmail.com e-mail címre (tárgy: „A kultúra városa”) várjuk vagy a “Dunaújváros – A kultúra városa” facebook oldal üzenőfalára tölthetők fel.

WeB: http://www.facebook.com/event.php?eid=203339863043844

A pályázónak a nevét, az életkorát és az e-mail címét szükséges megadnia.

Mindhárom kategóriában az első három helyezettet díjazzuk.

A díjnyertes művek felkerülnek az ICA-D weboldalára is valamint (a nyertes beleegyezésével) részt vesznek a város kultúráját népszerűsítő projektekben.

Eredményhirdetés és díjátadó ünnepség:
A Múzeumok éjszakáján, 2011. június 18-án 20.00 órakor a Kortárs Művészeti Intézet előtti füves területen. Az est során a beérkezett pályaműveket a pengefalra vetítjük.

Forrás:  http://www.facebook.com/event.php?eid=203339863043844#!/kultura.varosa?sk=wall

További pályázatok