palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Holnaptól elérhető a családi házak energetikai korszerűsítése és felújítása című pályázat

kormányzati portál pályázatA kormányzati portálon megjelent információk szerint 2016. július 1-jétől 5 milliárd forint keretösszeggel indul a családi házak energetikai korszerűsítése és felújítása című pályázat.

A pályázati konstrukciók célja, hogy gyors, megfelelő intenzitású támogatáshoz juttassák a lakosságot az ország egész területén. A támogatások felhasználásával jelentősen javulhat a lakossági energia-felhasználás hatékonysága, csökkenhet a hazai szén-dioxid-kibocsátás, mindez nagymértékben hozzájárul a hazai klímavédelmi és energiahatékonysági célok eléréséhez.

A 2014-ben indult Otthon Melege Program alprogramjaként megjelenő családi házak energetikai korszerűsítése és felújítása pályázat vissza nem térítendő támogatást biztosít a pályázók számára.

A július elején induló alprogram célja a családi házak energetikai korszerűsítése és felújítása.

Ennek során támogatható az épületek homlokzati nyílászáróinak cseréje, homlokzatok hőszigetelése, épületgépészeti rendszerek (pl. kazánok, radiátorok) energia-megtakarítást eredményező cseréje, illetve felújítása és az épület gépészeti rendszeréhez csatlakozó megújuló energiafelhasználás kialakítása (napelemes rendszerek, napkollektoros rendszerek, biomassza kazánrendszerek kiépítése).

Az alprogram meghirdetésekor rendelkezésre álló 5 milliárd forintos keretösszeg elosztása régiónként fog történni, épületszám/régió arányban megosztva.

A vissza nem térítendő támogatásban részesíthető pályázatokat az arányosan elérhető CO2 megtakarítás figyelembevételével rangsorolják.

A keretösszegre való tekintettel kizárólag a hagyományos technológiával 1996 előtt épült és 1995. december 31-ig kiadott építési engedéllyel rendelkező, egy lakásos, legfeljebb 135 m2 fűtött alapterületű, a pályázatot benyújtó magánszemély tulajdonában álló és a pályázat benyújtását megelőzően használatban lévő (lakott) családi házak energetikai korszerűsítésére nyújtható a vissza nem térítendő támogatás az alprogram keretében.

A támogatás az elszámolható költségek 40-55%-ára igényelhető a megvalósítandó fejlesztés összetettségétől függően, ezzel ösztönözve az épületek komplex fejlesztését.

Az igényelhető támogatás maximális összege 2,5 millió forint.

A támogatási kérelmeket a pályázati portálon keresztül, elektronikus úton lehet nyújthatnak be magánszemélyek, ügyfélkapus regisztrációs rendszeren keresztül 2016. július 1-jétől a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig.

A pályázati útmutató a www.kormany.hu oldalon lesz megtekinthető 2016. április 7-től!

palyazatok.org

http://palyazatok.org/csaladi-hazak-energia-megtakaritast-eredmenyezo-korszerusitesenek-felujitasanak-tamogatasa-alprogram/

Változások az Otthon melege program hátterében

Mi várható az Otthon melege programban 2016-ban?

Megírjuk Önnek!

Pályázatírás

palyazatiras02