palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Kihasználatlan afrikai pályázati lehetőségek

kormányzati portál pályázat3,5 millió EUR értékű technikai segítségnyújtás a zambiai Földművelésügyi Minisztérium számára. Vízellátó rendszerek kiépítése Dél-Szenegál több régiójában. Hűtőberendezések, számítógép- és autópark beszállítása Nigériába. Hogy csak néhányat említsünk az Európai Fejlesztési Alap által finanszírozott olyan projektek közül, amelyekre magyar cégek is sikerrel pályázhatnának.

Magyarország ugyanis 187 millió eurót fizet be a 2014-2020 közötti időszakban a 30,5 milliárd EUR költségvetésű Európai Fejlesztési Alapba, melynek keretében nagyrészt szub-szaharai Afrikában lehet projekteket megvalósítani.  Az Európai Unió által meghirdetett 2015- Európa Fejlesztési Éve keretében a Kultúrafrika Alapítvány a Külügyminisztérium Nemzetközi Fejlesztési Együttműködési és Humanitárius Segítségnyújtási Főosztály támogatásával szeptember 21-29 között Pécsett, Szegeden, Győrben, Budapesten és Debrecenben ingyenes pályázatírói képzést szervez többek között az Európai Fejlesztési Alapról, amelyre magyar vállalkozások, pályázatírói cégek és más érdeklődők is jelentkezhetnek.

A Mi Afrikánk: Lehetőségünk, Kötelességünk, Közös igényünk című projekt keretében megrendezendő, félnapos képzések keretében a résztvevők gyakorlati és elméleti ismeretekre tesznek szert az Európai Fejlesztési Alapról és az EU nemzetközi fejlesztést finanszírozó programjairól, amelynek végrehajtói magyar vállaltok is lehetnének. Megismerkednek a pályázati lehetőségekkel, a pályáztatás menetével, elsajátítják a pályázatírás fortélyait. A négy órás képzés a bevont szakértők fejlesztési és afrikai tapasztalatával, szakértelmével kifejezetten a különböző típusú  afrikai projektekre készít fel, az újonnan kidolgozott képzési anyag pedig a magyar résztvevők sikeres pályázati részvétére fókuszál.

A tréninget Fodor Erika, nemzetközi fejlesztési és humanitárius szakértő, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Nemzetközi Fejlesztési Együttműködési és Humanitárius Segítségnyújtási Főosztályának szakmai főtanácsadója, Rajacic Ágnes fejlesztési tanácsadó és Szilasi Ildikó Afrika-szakértő, Szenegál Tiszteletbeli Külgazdasági Tanácsosa tartják.  A képzés anyaga elektronikus füzet formájában is elérhető lesz, a tréning után pedig konzultációs és pályázatíró asszisztencia lesz elérhető az érdeklődő pályázók számára.

A képzésre az alábbi linken található regisztrációs lap kitöltésével lehet jelentkezni:
http://afrikaexpo.hu/?modul=konferenciajelentkezes

A pályázatírói képzés az alábbi időpontokban és helyszíneken kerül megrendezésre, és minden helyszínen 10:00-14:00 óráig tart.

2015. szeptember 21. Szeged
Helyszín: Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Gál Ferenc terem
Cím: Szeged, Párizsi krt. 8-12.
Honlap: www.csmkik.hu

2015. szeptember 22. Pécs
Helyszín: Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, Kis-Zsolnay terem
Cím: Pécs, Majorossy I. u. 36.
Honlap: www.pecsikamara.hu

2015. szeptember 25. Győr
Helyszín: Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Klauzál terem
Cím: Győr, Szent István út 10/a.
Honlap: www.gymskik.hu

2015. szeptember 28. Budapest
Helyszín: Külügyi és Külgazdasági Intézet
Cím: Budapest, Bérc utca 13-15.
Honlap: www.kki.gov.hu

2015. szeptember 29. Debrecen

A képzés tematikája:

10:00-10:45  EDF Alapok
Érintett témák: Általános bevezető ismeretek a nemzetközi fejlesztésről. Nemzetközi szervezetek finanszírozása a fejlesztésben. Az Európai Fejlesztési Alap történeti előzménye, háttere, kontextusa (Loméi Egyezmények ; Cotonou Egyezmény; Post- Cotonou Agenda). Az Európai Szomszédsági Támogatási Eszköz (ENI) és a Development Cooperation Instrument (DCI) különböző tematikus finanszírozási eszközök bemutatása.
Előadó: Fodor Erika, nemzetközi fejlesztési és humanitárius szakértő, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Nemzetközi Fejlesztési Együttműködési és Humanitárius Segítségnyújtási Főosztályának szakmai főtanácsadója

10:45-11:30 EDF pályázatírás I.
Érintett témák: Az Európai Fejlesztési Alap pályázati rendszerének részletes bemutatása, pályázatírási alapok és technikák (adminisztráció, pályáztatás folyamata, szerződéskötés, beszámoltatás)
Előadó: Rajacic Ágnes fejlesztési tanácsadó

11:30-11:45 Kávészünet és NETWORKING

11:45-12:30 EDF pályázatírás II.
Érintett témák: Az Európai Fejlesztési Alap pályázati rendszerének részletes bemutatása, pályázatírási alapok és technikák (adminisztráció, pályáztatás folyamata, szerződéskötés, beszámoltatás)
Előadó: Rajacic Ágnes fejlesztési tanácsadó

12:30-13:15 EDF és Afrika, belépési pontok magyar pályázók számára
Érintett témák: Magyar pályázók sikeres becsatlakozási lehetőségei a pályázati folyamatba. A pályázati szektorok és  lehetőségek bemutatása. A Magyarországon számára szektoriális vagy geográfiai szempontból prioritásos szektorokhoz kapcsolódó pályázatok bemutatása. Belépési pontok azonosítása, pályázati együttműködési formák bemutatása.
Előadó: Szilasi Ildikó Hermina Afrika-szakértő, Szenegál Tiszteletbeli Külgazdasági Tanácsosa

13:15-14:00 Kérdések,networking