palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat Bababarát terület cím megszerzésének támogatására

Az Országos Gyermekegészségügyi Intézet közleménye a Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottság által, a WHO és az UNICEF ajánlása alapján a “Bababarát terület” cím megszerzésének támogatására (ARCHÍV)Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azt javasolja, hogy a csecsemőket hat hónapos korig kizárólag szoptassák, majd hat hónapos kor után helyi élelmiszerekkel kiegészítve folytatódjon a szoptatás. A szoptatás időszaka a gyermek két éves koráig vagy annál tovább is tarthat.

Kerülni kell azokat a zavaró technikákat, megnyilvánulásokat, amelyek alááshatják a kizárólagos szoptatást és az anya önbizalmát. Az egészségügyi ellátórendszer az anyacsoportok, a szoptatási szaktanácsadók és szoptatást támogató civil szervezetek együttműködve a széles társadalom szereplőivel:
intézmények, munkahelyek, iskolák, múzeumok, éttermek, bevásárlóközpontok stb. egységes irányelvek alapján átsegítik anyát és gyermekét a szoptatás vonatkozásában jelenleg tapasztalható nehézségeken.

1. A pályázat célja
A pályázat a csecsemők hat hónapos korig tartó, illetve azon túli szoptatásához, a társadalmi támogatás érdekében, a széles társadalmi szerepvállalást ösztönzi.
A pályázat célja, hogy a közintézmények, üzletek, hivatalok, kulturális, sport és egyéb helyszínek biztosítsanak kulturált lehetőséget a gyermekek, kiemelten a 0-6 hónapos korosztály egészséges fejlődéséhez nélkülözhetetlen anyatejes tápláláshoz, a szoptatáshoz.
A támogatás formája
Ennek elősegítése érdekében a nyertes pályázó a 200 000 Ft támogatásból a feltételrendszer megvalósításához szükséges eszközöket (pelenkázó asztal, karosszék), szerezhet be, vagy a biztosítandó helyiség komfortos kialakítása érdekében szolgáltatásokat szervezhet meg.

2. Pályázati feltételek
Pályázatot nyújthat be:

  • Közintézmény: oktatási, egészségügyi, kulturális, sport, közlekedési stb.
  • Közhivatal: önkormányzati, minisztériumi stb.
  • Gazdasági vagy közhasznú társasági formában működtetett: kereskedelmi, ipari, mezőgazdasági, oktatási, közlekedési stb. létesítmény, továbbá  egyházi, civil, alapítványi tulajdonban lévő intézmény közössége.

Bababarát Terület lehet minden cég/munkahely/szolgáltató stb. (vendéglő, áruház, hivatal, templom, játszótér, művelődési ház, sportpálya stb.) ahol az alábbi feltételek megvalósulnak:
A Pályázó pályázatát a Pályázati adatlapon nyújtja be /az adatlap
letölthető a http://www.sztnb.hu honlapról

Lejárt pályázat