palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Exponálj a jövőre! Kapcsoló fotópályázat

legrand fotópályázatExponálj a jövőre! Kapcsoló fotópályázat. A  Legrand Zrt. a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel közösen első ízben írja ki rendhagyó kapcsolófotó pályázatát. Jelen pályázat fő célkitűzése a Legrand Zrt. által gyártott különféle méretű és anyagú kapcsolók szokatlan, nem hétköznapi aspektusból történő bemutatása, amely teret enged a hagyományos képi megjelenítéstől történő elvonatkoztatásnak, ezáltal akár új formát, értelmezést adva a bemutatott termékeknek.

A PÁLYÁZAT TÁRGYA

A Legrand Zrt. által gyártott és forgalmazott kapcsolócsaládok, kapcsolóegységek kreatív, újszerű bemutatása rendhagyó fényképeken keresztül.

Elsősorban olyan megoldásokat várunk, amelyek elvonatkoztathatók a fénykép tárgyának eredeti funkciójától, s lehetőleg modern, innovatív szemléletet tükröznek.

A PÁLYÁZÓK KÖRE, A PÁLYÁZAT FELTÉTELEI

A pályázaton részt vehet minden olyan 18. életévét betöltött személy, aki nem minősül hivatásos fényképésznek vagy fotóművésznek (nem gyakorló szakember), hanem szabadidős tevékenysége része a fényképezés.

A pályázat benyújtásához online regisztráció szükséges a Legrand Zrt. www.legrand50.aktivitas.hu oldalán.

Személyenként maximum 2 darab pályaművet fogadunk el. Hiányosan beadott pályamunkákat, ill. jegyzett szakemberek felvételeit nem áll módunkban elfogadni.

További feltételek:

 1. Pályázni csak olyan tervvel lehet, amely más személy szerzői és iparvédelmi jogát nem sérti.
 2. A pályázók a pályázat benyújtásával elfogadják a kiírásban foglalt feltételeket és alávetik magukat a bíráló bizottság döntésének. A bíráló bizottság döntése ellen fellebbezésnek nincs helye.
 3. A nyertes pályamunkák alkotói hozzájárulnak ahhoz, hogy munkáikon a kiíró, illetve a kedvezményezett szervezetek kizárólagos szabad felhasználási jogot szerezzen korlátlan területi és időbeli hatállyal. A pályázó tudomásul veszi, hogy a kiíró, illetve a kedvezményezett szervezetek, a benyújtott pályamunkák megvalósítására opcióval rendelkezik, és a pályázó köteles a kiíró írásbeli engedélyét kérni a mű más személy általi felhasználására. A bíráló bizottság a nyertes művek mellett is találhat megvalósításra érdemes pályaműveket, melyek felhasználási jogai külön megállapodás tárgyát képezik.
 4. A pályázat beküldésével a pályázó automatikusan beleegyezik a pályamű nyilvánosság előtti bemutatásába. A beadott terveket és annak anyagait a későbbiekben, térben és időben történő korlátozás nélkül a pályázat kiírója bemutathatja.

A PÁLYÁZATHOZ BENYÚJTANDÓ DOKUMENTUMOK

Kötelezően benyújtandó szöveges és képi dokumentáció:

 1. Az alkotás címe és rövid leírása (max.600 karakter)
 2. Online regisztráció

Fényképes dokumentáció elkészítésének kritériumai: a képek elkészítéséhez bármilyen típusú fényképezőgép használata megengedett. A képek Adobe Photoshop, Adobe Illustrator és egyéb fényképkezelő-szerkesztő program általi utólagos módosítása nem engedélyezett!

A PÁLYÁZATOK ÉRTÉKELÉSE
Az értékelés egy fordulóban történik független szakmai bíráló bizottság bevonásával.

Beadandó dokumentáció: Maximum 2 db színes (RGB) vagy fekete-fehér jpg kép, amelyek egyenként nem haladhatják meg az 5 Mb-ot.

A pályázati anyagon kizárólag a regisztrációban is megadott név szerepeljen, pl. a következő módon: „Nagy_Tivadar_1.jpg” .

A pályázni kívánt alkotás képét a pályázónak fel kell töltenie a www.legrand50.aktivitas.hu oldalra. A feltöltés feltétele a regisztráció, melyet szintén az oldalon tehet meg a pályázó. A regisztráció folyamán a pályázónak meg kell adnia a nevét, elérhetőségét, a pályamű címét és a kategóriát, amiben pályázni szeretne.

Beérkezési határidő (Meghosszabbított beadási határidő!!!!): 2011. augusztus 26. (péntek), 16:00 óra!

A megadott határidőn túl benyújtott pályázatok érvénytelenek.

A pályázat beadásának módja:

Elektronikusan benyújtandó a www.legrand50.aktivitas.hu oldalon, pályamunkák menüpont alatt.

 • online regisztráció
 • 2 db színes (RGB) vagy fekete-fehér jpg kép
 • A pályamunka címe és rövid leírása Word vagy pdf dokumentumban

A pályázat eredményéről a pályázók e-mailben kapnak tájékoztatást 2011. szeptember 9-ig -ig.

Ünnepélyes eredményhirdetés és díjátadó: 2011. szeptember második fele

Értékelési szempontok:

 • Újszerűség, egyedi látásmód
 • Esztétikai megjelenés és érthetőség
 • A fotótechnika innovatív használata

A BÍRÁLÓ BIZOTTSÁG TAGJAI

A beérkezett pályamunkákat független, szakértő zsűri bírálja el.

Domán Rajmund, díjnyertes formatervező

Károlyi László, a Legrand Zrt. vezérigazgatója

Kopek Gábor, a MOME rektora, a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének tagja

René Roudat, a Francia Köztársaság Magyarországi Nagykövete

Román Sándor, táncművész, koreográfus, érdemes művész, az ExperiDance Táncszínház művészeti vezetője

DÍJAZÁS

A pályázat lezárásaként egyetlen pályamunka részesül tárgyi díjazásban, amely egy a Legrand csoporthoz tartozó prémium kategóriájú BTicino márkájú video kaputelefon.

A bíráló bizottság a nyertes pályamunka mellett kiválasztja azt a további 11 alkotást, amelyek a Legrand Zrt. egy tervezett kiadványában (pl. naptár) szerepelnek majd.

Továbbá a bíráló bizottság a nyertes pályamunka mellett kiválasztja azokat az alkotásokat, amelyek a egy potenciális kiállítás keretén belül kerülnek bemutatásra a későbbiekben.
(Részletek később.)

KIÁLLÍTÁS ÉS EREDMÉNYHIRDETÉS

Az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjátadásra 2011 őszén kerül sor. (Részletek később.)

INFORMÁCIÓ

A pályázattal kapcsolatos további információ az alábbi e-mail címen kérhető: forma@mome.hu

Letölthető dokumentum

palyazati_kiiras_legrand_mome_foto_ujx