palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Erasmus Mundus pályázati felhívás

Az Erasmus Mundus program általános célja az európai felsőoktatás előmozdítása, a hallgatók karrierlehetőségeinek javítása és segítése, valamint a kultúrák közötti megértés harmadik országokkal való együttműködés révén való elősegítése, összhangban az EU külpolitikai célkitűzéseivel, a harmadik országok felsőoktatás terén való fenntartható fejlődésének támogatása érdekében. (LEJÁRT PÁLYÁZAT)E célkitűzések elérése érdekében ez a pályázati felhívás a következő tevékenységekre vonatkozik:

1. akció: Erasmus Mundus közös programok
Ez az akció, amelynek célja, hogy szorosabbra fűzze az európai és harmadik országbeli felsőoktatási intézmények és tudóstársadalom közötti együttműködést annak érdekében, hogy kiválósági központok jöjjenek létre, és magasan képzett humánerőforrás álljon rendelkezésre, két alprogramból áll.
– 1A. akció – Erasmus Mundus mesterképzések (EMMC), valamint
– 1B. akció – Az Erasmus Mundus közös doktoranduszi programok (EMJD)
amelyek célja, hogy olyan magas oktatási színvonalú posztgraduális programokat támogassanak, amelyeket európai és adott esetben harmadik országbeli egyetemekből álló konzorciumok fejlesztenek ki, és amelyek hozzájárulhatnának az európai felsőoktatási ágazat átláthatóságának és vonzóerejének erősítéséhez. E közös programoknak mobilitást kell biztosítaniuk a konzorciumot alkotó egyetemek között, és elismert közös, kettős vagy többes oklevél kiállításához kell vezetniük.

Cím: Erasmus Mundus 2009-2013 / EAC/04/09
Kiíró: Európai Bizottság
Határidő: 2009.03.31, 2009.04.30
Érvényes: 2009.04.30
Tárgymutató: Erasmus Mundus 2009-2013 / EAC/04/09
Pályázhat: felsőoktatási intézmények

Az Erasmus Mundus programútmutató és a megfelelő pályázati formanyomtatványok a következő címen érhetők el: http://eacea.ec.europa.eu/static/en/mundus/index.htm