palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Kisvackor pályázat

kisvackor 2011 pályázatFontosnak tartjuk, hogy a gyerekeket közvetlenül is megszólítsuk, közelebbi kapcsolatba hozzuk őket a kortárs gyerekirodalommal, s bevonjuk őket a „könyves folyamatokba”. Ez az elképzelés hívta életre a Kisvackor pályázatot, melynek célja, hogy a felnőtteknek szóló Aranyvackor pályázat témájában gyerekek csoportosan (minimum 5 fő, tanár vagy könyvtáros pedagógus irányításával) alkothassanak könyvet vagy papírszínházat.

(Papírszínház: egy, több lapból álló, a nézők felé csak képet, a mesélő felé szöveget és instrukciókat tartalmazó képsorozat. Egyesíti a dia, a könyv, a mesélés és a film tulajdonságait, de szemben a könyvvel az illusztrációk egymásra csúszva, egymást kiegészítve jelennek meg.)

A pályázat témája: Átváltozás

Pályázatok beérkezési határideje: 2011. január 31.

Kik indulhatnak: alsó tagozatos iskolások (min. 5 fő) könyvtáros vagy pedagógus vezetésével
Pályázat beküldésének módja: postai úton
Postacím: Magyar Gyerekkönyvkiadók Egyesülése, 1138 Budapest, Viza u. 9-11.

Mit várunk:

Könyvek esetében: maximum 10, szöveget és illusztrációt tartalmazó A4 oldalt, minimum 3 képpel
Papírszínház esetében: minimum 5, maximum 10 A4 képet, hátoldalán rövid szöveggel
Díjak: az MGYKE tagjai által felajánlott értékes könyvcsomagok

A Kisvackor pályázatra érkező alkotásokat a felnőtteknek szóló Aranyvackor pályázat zsűrije bírálja. A legjobb pályaműveket a Kortárs Gyerekirodalmi Napok a nagyközönség számára is nyitott napján (2011. február 26. szombat), a rendezvénynek helyt adó Petőfi Irodalmi Múzeumban kiállítjuk. A nyertes alkotásokat a gyerekek ezen a napon, a díjátadó ünnepséget követően a látogatóknak is előadhatják/bemutathatják. Mindemellett számos izgalmas és szórakoztató programmal várjuk a gyerekeket és szüleiket.

Bővebb információ: http://aranyvackor.mgyke.hu

Forrás: http://aranyvackor.mgyke.hu