Képességek próbája vetélkedő

ability park pályázatAz Abiliti Park Egyesület „A képességek próbája” címmel országos esélyegyenlőségi anti-diszkriminációs vetélkedőt hírdet.

A vetélkedőre 10-12 éves közoktatásban tanuló gyerekekből álló 5 fős csapatok jelentkezhetnek. Olyan csapatok jelentkezését várjuk, akik szívesen megmutatnák mire képesek ügyességi játékokban és mit tudnak az esélyegyenlőség, a társadalmi kirekesztés elleni harc és a fogyatékos emberek mindennapi élete témakörében.

Jelentkezni a melléklet jelentkezési lap visszaküldésével lehet A jelentkezéshez a jelentkezési lapon kívül be kell küldeni egy 1-4 perces valós, vagy kitalált történet alapján készített kisfilmet, az alábbi témákban:

  • Az akadálymentesítés nálunk (az iskolában, vagy a településen)
  • Hogyan élnek a fogyatékos emberek a környezetünkben?
  • Hogyan tanulhatnak a fogyatékos gyerekek?
  • Ki a kedvenc fogyatékos ismerősöm, (mesehősöm, barátom)

Az elkészült filmet a www.youtube.com oldalra kell feltölteni. A filmeket elsősorban tartalmuk és szemléletük alapján értékeljük. A filmeket bármilyen olyan technikai eszköz segítségével el lehet készíteni (mobiltelefon, fényképezőgép, számítógép) amelynek van kamerája. A filmmel kapcsolatos technikai elvárás, hogy alkalmas legyen arra, hogy az elkészült filmet fel tudják tölteni az internetre.

Letölthető dokumentumok

pályázati kiírás

jelentkezési lap

Jelentkezési határidő: 2011. március 15.

A beérkezett kisfilmek közül szakmai zsűri választja ki a legjobb 32 filmet, amelyek felkerülnek az Ability Park honlapjára a www.abilitypark.hu oldalára. A legjobb 32 filmet készítő csapat részt vesz a vetélkedő további fordulóiban, ahol ügyességi versenyszámok és műveltségi kérdések illetve különböző média feladatok lesznek. A vetélkedőből 13 adásos televíziós műsor készül, amely országos televíziós csatornán kerül sugárzásra.

A vetélkedő további fordulói áprilistól szeptemberig kerülnek megrendezésre. Az előselejtezők két vidéki helyszín kerülnek lebonyolításra, a középdöntő és a döntő Budapesten lesz.

A vetélkedőn részt vevő kiválasztott csapatok (iskolák) értékes sportszer vagy számítástechnikai ajándékokat kapnak. A győztes csapat tagjai elutazhatnak 2012-ben a londoni Paralimpiára.

Háttér: Az Ability Park a fogyatékos emberek élethelyzeteit szórakoztató és játékos formában bemutató interaktív élménypark. Célunk, hogy a látás-,hallás- és mozgássérült, autista és értelmi fogyatékos animátorok által bemutatott játékokkal segítsük a fogyatékos személyek beilleszkedését és elfogadását. Az Ability Park Egyesület Európai Uniós támogatással a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében a TÁMOP 5.5.4. pályázat támogatásával, országos anti-diszkriminációs, esélyegyenlőségi témájú vetélkedő sorozatot szervez.

Bővebb információs anyagok a honlapon elérhetőek: www.abilitypark.hu