palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Múzeumi Oktatási és Képzési Központ pályázata pedagógusoknak

Múzeumi Oktatási és Képzési Központ pályázataA Múzeumi Oktatási és Képzési Központ várja mindazon pedagógusok jelentkezését, akik a múzeumok közoktatási hasznosításának témakörében szeretnék bővíteni az ismereteiket.

A Szabadtéri Néprajzi Múzeumban működő Múzeumi Oktatási és Képzési Központ a „Múzeumok Mindenkinek Program Múzeumok oktatási-képzési szerepének erősítése Központi módszertani fejlesztés” (TÁMOP-3.2.8/A-08-2008-0002) pályázati támogatás keretében 2009. június 17-26. között szervezi meg a „Pedagógus képzők képzése: múzeumok közoktatási hasznosítása” című hatvanórás tanfolyamát.

A képzés célja: A muzeális intézményrendszer közoktatási hasznosításának lehetőségeit megismertetni a résztvevő pedagógusokkal, illetve egy olyan módszertani tudásanyag birtokába juttatni őket, amely segítségével képessé válnak múzeumon alapuló, az iskolai oktatást kiegészítő programok tervezésére és megvalósítására, továbbá ennek a módszertani anyagnak és a múzeumok hasznosítási lehetőségeinek a továbbadására pedagógus kollégáiknak.

A képzés célcsoportja: Kistérségi, kerületi, városi munkaközösségek vezetői, pedagógiai központok, pedagógiai szolgáltató intézetek szakértői, szaktanácsadói, általános és középiskolában tanító pedagógusok.

A képzés ideje: 2009. június 17-26.

A képzési napok megoszlása: 2009. június 17-19. (szerda-péntek) és 2009. június 22-26. (hétfő-péntek)

A képzés helyszíne: Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Képzési Központ, 2000 Szentendre, Sztaravodai út

A képzésen résztvevők száma: maximum 21 fő

A képzés tematikája: letölthető a http://www.mokk.muzeumokmindenkinek.hu/kepzes/200901_03.html weboldalról.

A képzés költségei:

A résztvevők útiköltségét (lakóhely és Budapest, illetve Budapest és a Szabadtéri Néprajzi Múzeum között mindkét képzési hét első és utolsó képzési napján mindkét irányban), a szállás (egy szentendrei panzióban) és reggeli, illetve ebéd költségeit, a részvételi díj és a nyomtatott oktatási segédanyag költségeit a szervező (SZNM-MOKK) a TÁMOP-3.2.8/A-08-2008-0002 „Múzeumok Mindenkinek Program – Múzeumok oktatási-képzési szerepének erősítése –  Központi módszertani fejlesztés” pályázati támogatásból biztosítja.

A résztvevőkre háruló költségek: vacsora és a helyi közlekedés költségei.

A képzésre jelentkezés feltétele: felsőfokú pedagógiai végzettség, a jelentkezéshez szükséges dokumentumok beküldése.

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok:

A jelentkezési lap és az „Előzetes tudásszint-felmérő” dokumentum letölthetőek a http://www.mokk.muzeumokmindenkinek.hu/kepzes/200901_03.html weboldalról.

Kérjük, szíveskedjen az előbbi két dokumentumot kitölteni, és egy szakmai önéletrajzzal (és publikációs jegyzékkel, ha rendelkezik ilyennel) a következő e-mail címre eljuttatni, valamint postán elküldeni 2009. június 3-ig, mert a jelentkezés csak ezekkel együtt tekinthető teljesnek.

E-mail cím: bokrosa@sznm.hu (Bokros Anita oktatásszervező)

Postai cím:

Szabadtéri Néprajzi Múzeum

Múzeumi Oktatási és Képzési Központ

2001 Szentendre Pf. 63.

A jelentkezőknek 2009. június 5-ig küldünk értesítést arról, hogy idei kurzusunkba fel tudjuk-e őket venni. A képzést legközelebb 2010 júniusában fogjuk meghirdetni.

A képzéssel kapcsolatban érdeklődni Bokros Anita oktatásszervezőnél lehet a bokrosa@sznm.hu e-mail címen vagy a 26/502-597 telefonszámon.