palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Tisztelet – felelős magatartás a virtuális társadalmi színtéren képzés pályázat oktatóknak

Pályázati felhívás az Európa Tanács által a 2013/14-es akadémiai évre tanárképzők számára meghirdetett modulra.  A tréning címe:  Tisztelet – felelős magatartás a virtuális társadalmi színtéren.  A tréning  azzal foglalkozik, milyen szerepet játszhatnak az oktatók  az új szociális térben való  felelős hozzáállás  és magatartás kifejlesztésében az emberi jogok értékeire alapozva.
2. Modulsorozat.: Tisztelet – felelős magatartás a virtuális társadalmi színtéren
Száma: CoE 2013 1112-1115 RESP
Az Európa Tanács Pestalozzi Programja és az Európai Ifjúsági Alapítvány közös szervezésében.
A tréning tartalmi leírása  a  mellékletben és az alábbi linken olvasható: http://www.coe.int/t/dg4/education/pestalozzi/home/what/modresp_en.asp
Rövid összefoglaló: Az utóbbi évtizedekben alapvetően megváltozott a média környezet. Ma már  az ebben az új  technológiai eszközök (internet, mobiltelefon, szociális hálózatok stb.) által biztosított szociális térben való felelős és kritikus viselkedés, kommunikáció részei a demokratikus társadalmak fenntartásához és továbbfejlesztéséhez tartozó kompetenciáknak. A tréning  azzal foglalkozik, milyen szerepet játszhatnak az oktatók  az új szociális térben való  felelős hozzáállás  és magatartás kifejlesztésében az emberi jogok értékeire alapozva.
A Pestalozzi Program képzéseinek fő célja, hogy oktatási szakembereket az Európa Tanács értékeinek közvetítőivé képezzen.  A modul két néhány napos  tréningből és a tréningek között online végzett tevékenységekből áll 12-18 hónapon keresztül. A munka 3 pilléren alapszik:
 • Tartalom:Európa Tanácsi projekt eredmények, elvek és értékrend
 • Módszertan:  tanulóközpontú, egymástól tanulás módszere, közös érdeklődésre számot tartó témák mentén közös munka többféle környezetbe illő megoldások kidolgozásán
 • Kompetenciafejlesztés négyoldalú megközelítése:  érzékenység és  tudatosság  fejlesztése; tudás és  megértés fejlesztése; egyéni gyakorlat; társadalmi gyakorlat
Munkanyelv: angol és francia (a tréningeken a két nyelv közötti tolmácsolás biztosított)
Helyszín: European Youth Centre of the Council of Europe, Strasbourg
„A” modul időpontja: 2013. november 12-15.
„B” modul időpontja: 2014. tavasz
Pályázásra jogosultak köre/célcsoport: tanárképzés és  -továbbképzés területén dolgozók akár a formális vagy a nem-formális oktatás területéről, felnőttoktatás, felnőttképzés területéről, akik vitaképesek angolul vagy franciául.
A résztvevőknek elkötelezettnek kell lenniük egy közös nemzetközi munkában való részvételre 12 hónapon keresztül, és oktatási projektek/képzési anyagok kifejlesztésében és kipróbálásában.
Feladatok:
 • olvasás és írásbeli felkészülési  tevékenység
 • aktív részvétel az A és B modulon, Európai Ifjúsági Centrum, Strasbourg
 • oktatási projekt/képzési anyag kifejlesztése és tesztelése az A modul és a B modul között; információcsere és beszámolás az online munkafelületen
 • anyagok felülvizsgálata és a források készre szerkesztésében való részvétel
 • elkészült anyagok disszeminációja jövőbeni tréningeken
 • a program disszeminációja helyi, regionális és hazai környezetben és a többi résztvevővel online együttműködés folytatása önműködő hálózatként
Munkaterhelés: 120-150 munkaóra (modulokkal együtt). A tréning elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak.
Mit biztosítanak?  : Az  elfogadott pályázók szállás-  és étkezési költségeit az Európa Tanács fedezi.  Az útiköltséget a pályázónak vagy intézményének kell megelőlegeznie, és azt az Európa Tanács az útiköltség elszámolás és a csatolt, kiutazást igazoló dokumentumok alapján utólag megtéríti.
Pályázás módja: a jelentkezéshez szükséges beadni:
 • magyar és angol/francia nyelvű (modul munkanyelvei) rövid szakmai önéletrajz
 • magyar és angol/francia  (modul munkanyelvei)   nyelvű ismertető a modul témájával kapcsolatban a pályázó eddigi tevékenységéről és jövőre vonatkozó terveiről, amely tartalmazza
 • hogyan kapcsolódik a modul a munkájához, milyen tevékenységeket végzett  eddig  a témához kapcsolódóan
 • hogyan tud hozzájárulni a modul keretében végzett munkához
 • mivel tud a modul hozzájárulni a munkájához és hogyan tudja hasznosítani a tanultakat a munkája során
A pályázatok bírálata: Az Emberi Erőforrások Minisztériuma előértékelést végez, de a pályázatokról a végleges döntést az Európa Tanács hozza meg.
Letölthető dokumentumok
A pályázatot a  elektronikusan  a dora.szentirmai@emmi.gov.hu e-mailcímre; valamint papíralapon a következő postai címre juttassák el 2013. május 21-ig:
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Nemzetközi és Külhoni Magyar Oktatási Kapcsolatok Főosztálya
1055 Budapest
Szalay utca 10-14.
Pályázati határidő (a postai feladás dátuma!): 2013. május 21.(kedd)

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

palyazatok.org will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.