palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat az Európa Tanács által a 2013/14-es akadémiai évre tanárképzők számára meghirdetett Szexuális nevelés modulra

Pályázat az Európa Tanács által a 2013/14-es akadémiai évre tanárképzők számára meghirdetett Szexuális nevelés modulra. Az Európa Tanács  Pestalozzi Programja és az  „Építsük Európát a gyermekekkel a gyermekekért” programja közös szervezésében.
Modulsorozat: Szexuális nevelés (Személyi(ség)fejlődés, diszkrimináció- és erőszakmegelőzés)
Száma: CoE 2013 1008-1011 SEXEDU
A tréning tartalmi leírása  a  mellékletben és az alábbi linken olvasható: http://www.coe.int/t/dg4/education/pestalozzi/home/what/modsexedu_en.asp
Rövid összefoglaló:  Minden egyén életének szexuális vonatkozásai, a szexualitással kapcsolatos magatartás és attitűdök hatással vannak az emberi méltósághoz, az önmeghatározáshoz való jogra, a személyi fejlődésre,  és ezáltal  egyéni jogi felelősséget is tartalmaznak. A szexuális nevelés gyakran nem ad teljes képet, nem foglalja magában az emberi méltóság és tisztelet, szexuális irányultság, autonómia, önállóság, társas kapcsolatok, barátság és szerelem teljes  spektrumát. A „felvilágosító oktatás”  nem készíti fel a fiatalokat az érzelmi és szexuális  kapcsolatok kihívásaira. A tréning arra készíti fel a tanárokat, hogy a szexuális nevelés során az egészséges kapcsolatépítés, az  élet szexuális vonatkozásainak megértését is integrálják az oktatásba.
A Pestalozzi Program képzéseinek fő célja, hogy oktatási szakembereket az Európa Tanács értékeinek közvetítőivé képezzen.  A modul két néhány napos tréningből és a tréningek között online végzett tevékenységekből áll 12-18 hónapon keresztül.
A munka 3 pilléren alapszik:
 • Tartalom:Európa Tanácsi projekt eredmények, elvek és értékrend
 • Módszertan:  tanulóközpontú, egymástól tanulás módszere, közös érdeklődésre számot tartó témák mentén közös munka többféle környezetbe illő megoldások kidolgozásán
 • Kompetenciafejlesztés négyoldalú megközelítése:    érzékenység és  tudatosság  fejlesztése; tudás és  megértés fejlesztése; egyéni gyakorlat; társadalmi gyakorlat
Munkanyelv: angol és francia (a tréningeken a két nyelv közötti tolmácsolás biztosított)
Helyszín: European Youth Centre of the Council of Europe, Strasbourg
„A” modul időpontja: 2013. október 8-11.
 „B” modul időpontja: 2014. tavasz
A pályázásra jogosultak köre/célcsoport:  tanárképzés és továbbképzés területén dolgozó tanárképzők, akiknek  lehetőségük van szexuális neveléssel kapcsolatos oktatási projekteken dolgozni és vitaképesek angolul vagy franciául.
A résztvevőknek elkötelezettnek kell lenniük egy közös nemzetközi munkában való részvételre 12 hónapon keresztül, és oktatási projektek/képzési anyagok kifejlesztésében és kipróbálásában.
Feladatok:
 • olvasás és írásbeli felkészülési tevékenység
 • aktív részvétel az A és B modulon, Európai Ifjúsági Centrum, Strasbourg
 • oktatási projekt/képzési anyag kifejlesztése és tesztelése az A modul és a B modul között; információcsere és beszámolás az online munkafelületen
 • anyagok felülvizsgálata és a források készre szerkesztésében való részvétel
 • elkészült anyagok disszeminációja jövőbeni tréningeken
 • a program disszeminációja  helyi, regionális és hazai környezetben és a többi résztvevővel online együttműködés folytatása önműködő hálózatként
Munkaterhelés: 120-150 munkaóra (modulokkal együtt). A tréning elvégzése után a résztvevők tanúsítványt kapnak.
Mit biztosítanak?  : Az elfogadott pályázók szállás-  és étkezési költségeit az Európa Tanács fedezi. Az útiköltséget a pályázónak vagy intézményének kell megelőlegeznie, és azt az Európa Tanács az útiköltség elszámolás és a csatolt, kiutazást igazoló dokumentumok alapján utólag megtéríti.
Pályázás módja: a jelentkezéshez nyomtatott formában szükséges beadni:
 • magyar és angol/francia nyelvű (modul munkanyelvei) rövid szakmai önéletrajz
 • magyar és angol/francia (modul munkanyelvei) nyelvű ismertető a modul témájával kapcsolatban a pályázó eddigi tevékenységéről és jövőre vonatkozó terveiről, amely tartalmazza
 • hogyan kapcsolódik a modul a munkájához, milyen tevékenységeket végzett eddig a témához kapcsolódóan
 • hogyan tud hozzájárulni a modul keretében végzett munkához
 • mivel tud a modul hozzájárulni a munkájához és hogyan tudja hasznosítani a tanultakat a munkája során
A pályázatok bírálata: Az Emberi Erőforrások Minisztériuma előértékelést végez, de a pályázatokról a végleges döntést az Európa Tanács hozza meg. Kézzel írt pályázatokat nem fogadunk el.
Letölthető dokumentumok
A pályázatot  elektronikusan  a  dora.szentirmai@emmi.gov.hu  e-mailcímre; valamint  papíralapon a következő postai címre juttassák el 2013. május 21-ig:
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Nemzetközi és Külhoni Magyar Oktatási Kapcsolatok Főosztálya
1055 Budapest
Szalay utca 10-14.
Pályázati határidő (a postai feladás dátuma!): 2013. május 21.(kedd) 

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

palyazatok.org will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.