palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Magyar Közigazgatási ösztöndíj

A Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram minisztériumokban, fővárosi és megyei kormányhivatalokban kínál szakmai gyakorlati lehetőséget a nemzeti közigazgatás iránt érdeklődő fiatalok számára.

A Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramra  2019. január 21.-ig  lehetséges a pályázatokat benyújtani!

A pályázat célja

 • Szakmai gyakorlati lehetőség biztosítása a közigazgatás iránt érdeklődő fiatalok számára, akik több hónapra bekapcsolódhatnak a központi vagy területi közigazgatási intézményekben – minisztériumokban és kormányhivatalokban – folyó mindennapi munkába.
 • A közigazgatás megújítása fiatal munkatársak bevonásával, szemléleti és módszertani modernizálás. Az ösztöndíjasokat személyes mentorok segítik mindennapi munkájukban.
 • Társadalmi integráció, utánpótlás: a Fogyatékos Felsőoktatási Hallgatók Közigazgatási Ösztöndíjprogramja és a Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogram legjobb elemeit megtartva a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram céljai között szerepel a fogyatékossággal élő felsőoktatási hallgatók esélyegyenlőségének elősegítése, számukra munkatapasztalat biztosítása, illetve a vidéken élő kvalifikált fiatalok közigazgatási karrierjének elindítása.

Pályázni a www.mkop.hu oldal „Jelentkezés” menüpontjában lehet.

Pályázók köre:  Diplomás, idegen nyelveket beszélő magyar fiatalok

Pályázati feltételek:

 • a pályázat benyújtásakor be nem töltött 30. életév;
 • magyar állampolgárság;
 • cselekvőképesség;
 • büntetlen előélet;
 • felsőfokú iskolai végzettség1 (BA/BSc, MA/MSc, illetve hagyományos 5 éves egyetemi vagy 3–4 éves főiskolai
  képzésben szerzett oklevél);
 • tárgyalóképes angol vagy német vagy francia nyelvtudás (államilag elismert, legalább B22 szintű komplex nyelvvizsga, vagy olyan nyelvvizsga, amely a Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központ honlapja szerint legalább B2-es szintre honosítható);
 • a pályázat benyújtásának időpontjában kormányzati szolgálati, közszolgálati, állami szolgálati jogviszony nem áll fenn.

Az ösztöndíj időtartama: 10 hónap;

Az ösztöndíjasok 7 hónapot a magyar központi közigazgatásban – minisztériumokban –, 3 hónapot pedig az Európai Unió valamelyik tagállamának közigazgatási intézményében töltenek, teljes munkaidőben

Letölthető dokumentum

Korm.rendelet_Magyar Közigazgatási Ösztöndíjról2019

MKÖP2019_pályázati felhívás

Az ösztöndíj havi összege: 250.000,- Ft, amely adó- és járulékmentes

A 2019. évi program időtartama: 2019. március 1. – 2019. december 31.

A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁNAK HATÁRIDEJE: 2019. január 21. (hétfő) 24 óra.

Bővebben: Magyar Közigazgatási ösztöndíj 2019