palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Első munkahely garancia munkaerő-piaci program

„Első munkahely garancia” a 25 év alatti pályakezdő fiatal álláskeresők munkaerő-piaci helyzetének javítása érdekében indított központi munkaerő-piaci program. A 25 év alatti pályakezdőket sújtó munkaerő-piaci feszültség kezelése, ami a fiatal munkavállalók munkaerő-piaci helyzetének javítását, az első munkahely megszerzésének elősegítését, valamint a szükséges munkatapasztalat megszerzését biztosítja.
A program elősegíti a nyugdíjba vonulás miatt jelentkező szakember utánpótlás biztosítását is azzal, hogy a támogatás ideje alatt lehetőséget biztosít a nyugdíjba készülő munkavállalók aktív életpályája alatt megszerzett széles körű tapasztalat és szaktudás átadására is.
A pályakezdők foglalkoztatásának támogatása megalapozza a Kormány „Munkahelyvédelmi Akcióterv” 25 év alattiakat érintő programelemét is, biztosítva a foglalkoztatás munkakipróbálási szakaszát. Az egymásra épülő támogatások eredményeként a programba bevont 25 év alatti pályakezdők jelentős hányadának tartós foglalkoztatása várható.
A program közvetlen célja, hogy a bevont 25 év alatti pályakezdők legalább 30 százalékának foglakoztatása a program befejezését követően minimum fél évig biztosított legyen.
Bővebb információ: A tájékoztató teljes anyaga