palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

ISZAP pályázat – Magyarálom – Írj monológot!

Írj monológot egy elképzelt ember nevében! Az ügynök halála című színdarab hőse, Willy Loman sikerről, érvényesülésről álmodik. Az úgynevezett „amerikai álom” egy olyan társadalom létezéséről szól, „amelyben mindenki elérheti azt, amire képességei alapján alkalmas, és ahol önmagáért ismerik el” (J.T. Adams)…..

„Tizennyolc éves voltam, mikor összeakadtam egy ügynökkel. Dave Singleman, úgy hívták. Volt nyolcvannégy éves. Harmincegy államban terített. Fölsétált az öreg a hotelszobájába, mai napig látom magam előtt, ahogy belelép a zöld bársonypapucsába, hívja az ügyfeleket, vagy vonatra száll, és játszva megkeresi azt a pénzt. És akkor mondtam magamban, ennél szebb pályát nem kívánhat az ember…” – kezdi Willy Loman azt a monológját, amelyikben egykori élettervéről mesél (Hamvai Kornél fordítása).

ÍRJ MONOLÓGOT EGY ELKÉPZELT EMBER NEVÉBEN!

  • A monológban körvonalazódjon egy olyan – sikeres vagy kudarcos – életstratégia, amelyet akár a „magyar álomnak” is nevezhetnénk.
  • A monológ kezdődjön így: „Tizennyolc éves voltam, mikor…

Küldd el nekünk a szöveget! A legjobb műveket kitesszük honlapunkra, Facebook oldalunkra, alkotóikat és tanárukat pedig meghívjuk az ifjúsági program egy-egy eseményére, és kisebb színházi ajándékokkal lepjük meg. A pályázat nyertesét meghívjuk a színházba, hogy működésében ismerkedhessen meg egy általa kiválasztott színházi szakmával, és beszélgethessen e szakma művelőjével.

Kérjük, hogy a műved mellett tüntesd fel a nevedet, e-mail címedet, a tanárod nevét és az ő elérhetőségét is! Az is megfelelő, ha a tanárod küldi el nekünk a szöveget.

A levél tárgya: 2017 – TÉLI ISZAP
Beküldési cím: iszap@orkenyszinhaz.hu
Beküldési határidő: 2017. február 15.