palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat (pénzügyi támogatás) alternatív vitarendezéssel foglalkozó szervezetek számára

A cselekvési támogatások célja pénzügyi hozzájárulás nyújtása a tagállamokban a fogyasztói érdekeket képviselő alternatív vitarendezés formájában segítséget nyújtó szervezeteknek.


Pályázati felhívás a 2013/11/EU irányelv alapján az EU tagállamaiban bejelentett alternatív vitarendezési szervezetek számára pénzügyi hozzájárulást nyújtó cselekvési támogatásokra (SMP-CONS-2023-ADR).

A tevékenységek széles köre támogatható támogatással, feltéve, hogy azok a várt eredményekhez kapcsolhatók.

Ilyen tevékenységek lehetnek például (a felsorolás nem teljes körű):

  • ADR-hálózatok támogatása: találkozók, konferenciák, közös eszközök és közös tudás kifejlesztése a hálózatépítés és a bevált gyakorlatok nemzeti, regionális vagy uniós szintű megosztásának javítása érdekében.
  • A fogyasztói AVR-rel kapcsolatos tudatosság növelése, beleértve az AVR-hálózatokat, az AVR-rel kapcsolatos ismeretek szélesebb fogyasztói és kereskedői csoportokhoz való eljuttatása.
  • Ügykezelés: ügykezelési rendszerek fejlesztése, beleértve az informatikai eszközöket, például az ügykezelési folyamat online migrációja az ügyek jobb és gyorsabb átvilágításának és értékelésének, a vitában részt vevő felekkel való kommunikációnak, az ügyek nyomon követésének, az automatikus fordításnak stb. a megkönnyítése érdekében.
  • ADR működési kapacitás: a személyzet képzése a vonatkozó európai jogszabályokkal kapcsolatban, mentorálás, tanulmányutak, adatmegosztás más érdekelt felekkel, valamint tanácsadás annak érdekében, hogy az ADR-szervezetek olyan munkamódszereket és szervezeti modelleket alkalmazhassanak, amelyekkel jobban teljesíthetik küldetésüket.
  • A döntéshozatali folyamatot segítő és egyszerűsítő, mesterséges intelligencián alapuló eszközök prototípusának kialakítása vagy beszerzése.

Az e felhívás keretében nyújtott támogatások maximális társfinanszírozási aránya 90%.

A felhívás rendelkezésre álló költségvetése 1 000 000 EUR.

Letölthető dokumentum

pályázati felhívás

A felhívással kapcsolatos további információ itt érhető el.

Pályázat benyújtási határidő: 2023. augusztus 1.