palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Pályázat BA és MA képzésben résztvevő diákok részére

Érdekel az Európai Unió működése? Szeretnél többet megtudni az európai gazdaság mozgatórugóiról? Pályázatoddal most brüsszeli tanulmányutat nyerhetsz! Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete tematikus tanulmányutat szervez Brüsszelbe az Európai Unió gazdaságpolitikája iránt érdeklődő, BA és MA képzésben résztvevő diákok számára. A tanulmányút időpontja 2012. április 10-12.

 

A három napos brüsszeli látogatás fő célja, hogy a felsőoktatásban tanuló fiatalok betekintést nyerhessenek az Európai Unió intézményrendszerének működésébe és megismerjék a gazdasági kormányzás legfontosabb intézkedéseit, kezdeményezéseit, különös figyelemmel az Európai Szemeszter elindítására és a hatos gazdaságirányítási csomag elemeire.

A pályázat alapfeltétele egy mini projekt megtervezése. A mini projekt bármilyen, az Európai Szemeszter és a gazdasági kormányzás témaköréhez kapcsolódó kreatív és megvalósítható akció lehet teljesen szabadon választott műfajban. Így például tervezhetsz flashmobot, videót, előadást, plakátot, installációt, versenyt, workshopot, kiállítást, a lehetőségeid korlátlanok. A gondolkodás során azt azonban vedd figyelembe, hogy a nyertes ötleteket meg is kell tudnod valósítani a tanulmányutat megelőzően!

Az akcióterveket „.ppt” formátumban várjuk.

Jelentkezési határidő: 2012. március 5., 12:00.

Letölthető dokumentum

pályázati felhívás és nevezési lap

A mini projekt-tervhez mellékeld magyar nyelvű motivációs leveledet, valamint a kitöltött jelentkezési lapot és az Európai Unióról szóló, tesztkérdésekből és egy esszékérdésből álló kérdőívünket, amelyeket megtalálsz a következő elérhetőségen is: http://ec.europa.eu/magyarorszag/index_hu.htm.

A pályázati dokumentáció alapján legfelkészültebbnek ítélt 6 jelölt felkérést kap mini projektje megvalósítására, majd ennek teljesítését követően vehet részt a brüsszeli tanulmányúton.

Az Európai Bizottság az egyes mini projektek megvalósításához mini projektenként 50 EUR támogatást nyújt. A brüsszeli tanulmányút teljes költségét (szállás, repülőjegy, étkezések, utasbiztosítás) a Képviselet biztosítja.

A pályázat lebonyolítását és az út szervezését a Képviselet szerződött partnereként a TGG& Partners Kft. végzi.

A pályázati anyagokat 2012. március 5-én 12:00 óráig az alábbi email-címre várjuk: info@tgg.hu.

Forrás: http://www.tpf.hu/