palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Sony Future Filmmaker Awards – rövidfilmes díj

A Sony Future Filmmaker Awards, egy új, nagyszabású, évenként megrendezett rövidfilmes díjprogram, amely új kaput nyit a kreativitás fejlődéséhez. A Sony által szponzorált és ingyenesen megpályázható díjak célja, hogy a világ minden tájáról származó egyedi alkotókat kiemeljék, és új nézőpontot adjanak a történetmesélésnek.

Harminc kiválasztott filmes kerül a döntőbe, akik Los Angelesbe repülnek a díjátadó ünnepségre, amelyre 2023. február 22én kerül sor a Sony Pictures történelmi stúdiójának Culver Cityben (Kalifornia) található Cary Grant színházban. A hat kategória köztük a Környezetvédelem és a Jövő Formálása győzteseit az estén hirdetik ki, és pénzdíjakkal, valamint a Sony digitális képalkotó eszközeinek széles választékával jutalmazzák őket. A győzteseket egy szakértő vezetőkből álló zsűri választja ki, amelynek elnöke a díjnyertes színházi, televíziós és filmrendező Justin Chadwick.
A díjátadó estét követően mind a 30 győztes és a jelöltek két napon át workshopokon, vetítéseken és fórumokon vesznek részt, amelyeket a Sony Pictures vezetői és a szakterületük legkiválóbb emberei vezetnek. A kivételes kétnapos program a témák széles skáláját öleli fel a pitcheléstől a jogi kérdéseken át a tehetségkutató ügynökségekkel való együttműködésig és a legmodernebb technológiák, köztük az animáció és a CGI használatáig. Ez a páratlan lehetőség támogatja a filmkészítők karrierjének előrehaladását azáltal, hogy exkluzív hozzáférést és egyedülálló betekintést biztosít számukra az iparág belső működésébe.

A Sony Future Filmmaker Awards a következő versenyeket és kategóriákat foglalja magába: Filmkészítő

A Filmkészítő verseny olyan eredeti alkotásokat díjaz, amelyek új nézőpontot hoznak a történetmesélésbe.

 • Három kategória: Fikció, Nemfikció és Környezetvédelem.
 • A pályaműveknek 5 és 20 perc közötti hosszúságúnak kell lenniük, és bármilyen eszközzel felvehetők.
 • Legfeljebb 15 filmkészítőből álló shortlist (kategóriánként legfeljebb öt).
 • A győztesek és a shortlisten szereplők mindegyike utazást nyer Los Angelesbe, hogy részt vegyen a díjátadó ünnepségen és a kétnapos workshopon.
 • A három kategóriagyőztes ezen felül 5000 USDt és egy FX9 Cinema Line kamerát (plusz objektívet) kap.

Diák filmkészítő
A Diák Filmkészítő verseny a tehetségeket jutalmazza, akik hamarosan az iparágat fogják formálni.

 • Két kategória: Fikció és nemfikció.
 • A pályázóknak filmes képzésen kell részt venniük egy világszerte nyilvántartott intézményben, diploma vagy egyetemi szinten.
 • A pályaműveknek 5 és 20 perc közötti hosszúságúnak kell lenniük, és bármilyen eszközzel rögzíthetők.
 • A különböző kontinensek képviselete és a globális tehetségek sokszínűségének biztosítása érdekében legfeljebb 10 fős shortlistet választanak ki (kategóriánként legfeljebb ötöt).
 • A győztesek és a shortlisten szereplők mindegyike Los Angelesbe utazhat, hogy részt vegyen a díjátadó ünnepségen és a kétnapos workshopon.
 • A két kategóriagyőztes és intézményeik ezen felül a Sony digitális képalkotási eszközeinek széles választékában részesülnek.

A Jövő Formálása
A Jövő Formálása versenyen a filmkészítőknek minden évben új technikai feladatot kell megoldaniuk.

 • 2023ra a pályázatokat kizárólag okostelefonnal lehet rögzíteni.
 • A pályaműveknek 2 és 5 perc közötti hosszúságúnak kell lenniük, és bármilyen okostelefonnal rögzíthetők.
 • Legfeljebb öt alkotásból álló shortlist kerül kiválasztásra.
 • A győztes és a shortlisten szereplők mindegyike Los Angelesbe utazhat, hogy részt vegyen a díjátadó ünnepségen és a kétnapos workshopon.
 • A kategória győztese ezen felül 2500 dollárt (USD) és a Sony digitális képalkotó eszközeinek széles választékát kapja.

További információkért és a versenyre való jelentkezéshez látogasson el a következő weboldalra:
www.sonyfuturefilmmakerawards.com

Letölthető dokumentum

A nevezési határidő magyar idő szerint 2022. december 13., 14:00 óra.
A kétnapos workshopra 2023. február 23án és 24én kerül sor a kaliforniai Culver Cityben található Sony Pictures stúdiótelephelyén. Az esemény zsűrijét 2022 szeptemberében jelentik be.