palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Budapest – ami a képeslapokról kimaradt filmpályázat

Budapest – ami a képeslapokról kimaradt. Láss messzebb a Lánchídnál!

 

Ha Te is úgy gondolod:

  • képtelenség ma már eredetinek lenni…
  • Budapest egy olyan téma, amiről már mindent elmondtak…
  • értelmetlen újabb perspektívákat kutatni…

…akkor nem téged keresünk.

Ha viszont szeretsz fotózni/filmezni és van kedved megmutatni magad egy amatőr rövidfilm-fesztiválon, akkor itt egy lehetőség. A Hetedik Sor Közepe Alkotói Csoport (hetediksor.hu) pályázatot hirdet „Budapest – ami a képeslapokról kimaradt” címmel.

Küldd el nekünk fotódat vagy legfeljebb 5 perc hosszú kisfilmedet, amelynek témája a főváros, lehetőleg olyan megközelítésből, amely túlmutat a kliséken és a turista-látványosságokon. Inkább egy lakótelep, mint az egymilliomodik képeslapfotó a Lánchídról! Nincs semmilyen kikötésünk, hogy egy helyszínt, egy jelenséget vagy egy hangulatot válassz a pályamunkád témájának, a legfontosabb kritérium eredetiség. Nem ragaszkodunk lepukkant sikátorok képeihez, ha úgy érzed, te a Hősök terét is le tudod filmezni úgy, ahogy még senki, ám legyen! A pályázatra kategóriánként egy személy/alkotói csoport legfeljebb 3 db pályaművel jelentkezhet.

A beérkezett fotókat és filmeket folyamatosan töltjük fel a hetediksor.hu oldalra, ahol a közönség is leadhatja szavazatát. A szakmai zsűri által arra érdemesnek ítélt pályamunkákat szeptemberi díjátadón kiállítjuk, illetve levetítjük a Toldi moziban, sőt fődíjként a legjobb rövidfilm egy hónapig műsoron is marad. Az első három helyezett és a közönségdíjas számára további díjakat is kiosztunk!

A szakmai zsűri tagjai többek között: :

  • Miklauzic Bence (az Ébrenjárók és A zöld sárkány gyermekei c. film rendezője)
  • Szabó Simon (a Papírrepülők c. film rendezője)
  • Köbli Norbert (a Magyar Forgatókönyvírók Egyesületének elnöke, a Made in Hungária és A vizsga c. film forgatókönyvírója)
  • Csizek Gabriella, művészeti tanácsadó (Mai Manó Ház)

Nem kívánunk technikai kereteket szabni, akár egy mobillal is filmezhetsz! A munkáidat digitális formában várjuk, akár online a hetediksor@gmail.com e-mail címen (amennyiben letölthetővé teszed azt valamilyen ftp-oldalon keresztül), vagy DVD-n postai úton a Hetedik Sor Közepe, Dunakeszi, Kolozsvár u. 35. címen.

Beérkezési határidő: 2012. július 20.

Bővebb információ:

Fekete Vali
lapigazgató
06 30 9371 663
fekete.valeria@kikotoonline.hu

www.hetediksor.hu

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

palyazatok.org will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.