palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Mit jelent a béke neked? És mit jelent a béke általában? alkotói pályázat

Az Anthropolis Egyesület nemzetközi projektjének keretében művészeti alkotói pályázatot hirdet fiatal vagy pályakezdő művészeknek, csoportoknak, műfaji megkötés nélkül. A nyertesek közös kiállításon mutathatják be műveiket. A feladat egy üzenet átadása: a történelmet nem csak háborúk soraként lehet értelmezni, a múltunk része az odaadás, az elfogadás, a szolidaritás is.

Az Anthropolis Learning from the past (A múlt tanulságai) projektjén belül 6 hetes kiállítást rendez, amely a béke fogalmát és jelentőségét dolgozza fel. A kiállítás a két világháború közötti békemozgalmakat és egy alapfokú művészeti iskola fiatal tanulói csoportjának értelmezését mutatja be a témában.
A projektben résztvevő diákok adnak egyféle választ a művészet nyelvén, de mi a tiéd? A nyílt pályázaton várjuk minden fiatal és pályakezdő művész jelentkezését. A pályamű lehet műtárgy, performansz, dokumentumfilm vagy közösségi alkotás…, új vagy már bemutatott alkotás. A beérkező pályázatok közül 12 munka válhat a kiállítás részévé.

Jelentkezés módja:
A megadott határidőig az andreakolozs@anthropolis.hu címre várjuk a munkákat, és egy oldalnál nem hosszabb (max. 2500 karakter) leírást külön dokumentumban.
Tárgy: A múlt tanulságai művészeti pályázat
Dokumentum: Pályamű Cím_PályázóNeve_LFTP_2020.10.

Pályázók köre:
Fiatal és pályakezdő képző- és iparművészek, egyének és csoportok is jelentkezhetnek.
Leadási határidő: 2020. 10. 20.
A kiállítás helyszíne: Szeszgyár – A hely, közösségi és kulturális tér (Budapest)

Pályázat bírálói:
Alison Lloyd Williams – A múlt tanulságai projekt nemzetközi vezetője
György Gabriella – a Ferenczy Múzeumi Centrum múzeumpedagógusa
Pálinkás Bence György – képzőművész, a Stúdió Alapítvány kuratóriumi tagja
StJohn MyKay – Új-zélandi művész, a Szeszgyár – A hely vezetője

A pályázat alapját képző projektről bővebben:
A „Learning from the Past”, egy az Európai Unió által támogatott nemzetközi oktatási projekt, 7 európai ország részvételével. A projekt célja, hogy feltérképezze a magyarországi (illetve angol, lengyel, német, olasz, román és szlovén) békemozgalmakat a két világháború közötti időszakban. Lelkes önkéntesek csoportja azért dolgozott közel egy évig, hogy ezek a tankönyvekből is hiányzó kimaradó hőstettek és hősök közelebb kerülhessenek a diákokhoz. A projekt partnere a Kondorosi Alapfokú Művészeti Iskola. Az iskola diákjai informális oktatási módszerek és drámapedagógia segítségével dolgozták fel, hogy mit jelent egy békemozgalom a történelemben, Magyarországon, nekik. A kiállításon az ő alkotásaik is láthatóak lesznek.
A kiállításnak a művészeti érték létrehozása mellett a szemléletformálás is kiemelt célja. Diákok és más érdeklődő csoportok ingyenes tárlatvezetésen vehetnek részt, ahol nemcsak az alkotásokat de a bennük rejlő üzeneteket is jobban megérthetik és újradefiniálhatják kapcsolatukat a múlttal.
A projektről bővebben a http://www.learningfromthepast.net oldalon olvashatsz

További kérdések esetén keresd bizalommal a kiállítás szervezőjét:
Kolozs Andrea (projekt koordinátor)
andreakolozs@anthropolis.hu