palyazatok.org

Pályázatok – Pályázatfigyelő – Pályázatírás

Nemzetközi közösségi vezető képzés

Empowering European Citizens címmel új, interkulturális projektet indítunk az Európai Bizottság, a British Council és tíz európai civil társadalmi szervezet közös szervezésében és finanszírozásában. A program magába foglalja a British Council Aktív Állampolgárok programját, tréning és fejlesztési módszereit, valamint globális kapcsolati rendszerét.


A projekt idén a következő országokban indul: Horvátország, Csehország, Észtország, Finnország, Magyarország, Macedónia, Lengyelország, Románia, Szlovákia és Svédország.

MIT SZERETNE A PROJEKT ELÉRNI? A program célja, hogy az európai állampolgárok sokszínű csoportjai között megértő kapcsolatot és bizalmat alakítson ki, összekössön szomszédos intézményeket és embereket tíz európai országban. A program során a résztvevők olyan eszközökkel ismerkedhetnek meg, amelyek fejlesztik vezetői képességeiket, interkulturális kompetenciáikat, segítséget kapnak ahhoz, hogy hogyan indítsanak helyi társadalmi projekteket, valamint hogyan osszák meg ötleteiket és gyakorlati tudásukat más partnerszervezetekkel, hogyan szólítsák meg helyi közösségüket, illetve hogyan viszonyuljanak nagyobb léptékű, európai szintű kérdésekhez. A projekt négy fázisa segítséget nyújt abban, hogy a helyi közösségek feljogosítva érezzék magukat arra, hogy az aktív állampolgárokból álló globális partnerkapcsolati háló tagjaként szembenézzenek a 21. századi Európa kihívásaival.

KIKNEK SZÓL A PROJEKT? Az Empowering European Citizens olyan embereket hoz össze Európa-szerte, akik vagy már részt vesznek, vagy a jövőben szeretnének részt venni helyi közösségi összefogáson alapuló, és a helyi közösséget támogató kezdeményezésekben. A résztvevők a program segítségével nemzetközi kitekintést nyerhetnek a közösségi fejlesztő módszerekre, valamint a kultúrák közötti összefogáson alapuló programokra. A résztvevők lehetnek fiatalokkal foglalkozó szociális munkások, nőszervezetek tagjai, oktatók, közösségi fejlesztő szakemberek, önkéntes szektor képviselői vagy hitéleti vezetők.

MILYEN FORMÁBAN KERÜL MEGRENDEZÉSRE A PROGRAM? Az Empowering European Citizens programot a British Council, valamint tíz helyi civil partnerszervezete szervezi és vezeti.

A program négy fázisa:

I. Trénerképzés: A trénerek fogják a képzéseket vezetni illetve segítik a helyi résztvevőket a helyi tudás-átadó rendezvények megszervezésében. Ők lesznek azok, akik összekötik a programot a helyi közösséggel és biztosítják, hogy a program a helyi igényeknek megfelelően zajlik. A projekt első lépcsőfokaként a trénerek egy képzésen vesznek részt 2011 októberében Horvátországban.

II. Európai képzés-sorozat helyi közösségi vezetők részére: A képzés célja, hogy a résztvevők látókörét tágítsa az európai állampolgárság témakörében, ösztönözze őket arra, hogy az interkulturális párbeszédben részt vegyenek, és motiválja őket a társadalmi ügyekben való aktív részvételre. A képzés tartalma többek között: a társadalomban betöltött sokszínű szerep megértése, interkulturális kommunikáció fejlesztése, projekt menedzsment készségek fejlesztése, a változtatás képességének elérése helyi szinttől Európai szintig. A 3 napos képzések nyolc különböző európai országban kerülnek megrendezésre 2011 novembere és 2012 februárja között.

III. A megszerzett tudás továbbadása a helyi közösségeken belül: A nemzetközi képzés résztvevői továbbadják a megszerzett tudást helyi közösségük, szervezeteik tagjainak. A tudás továbbadásában segítséget nyújtanak a helyi facilitátorok és a projekt partnerek.

IV. Nemzetközi rendezvény a tapasztalatok megosztására: A program végén megrendezésre kerül egy olyan nemzetközi találkozó, ahol a facilitátorok, a kiválasztott tréning résztvevők és projekt partnerek értékelik a programot, megosztják egymással a pozitív tapasztalatokat és javaslatokat dolgoznak ki a jövőre vonatkozó fejlesztésekre. Erre 2012 májusában, Macedóniában kerül sor.

KÖLTSÉGEK

A program fedezi az alábbi költségeket:

  • A tréning díját
  • A nemzetközi utazást
  • A tréning ideje alatt az étkezést
  • A szállásköltséget a tréning idejére

A résztvevők fedezik az országon belüli utazásokat (eljutás a reptérre a városból és a városba a reptérről/vonatállomásról/buszállomásról).

HOGYAN JELENTKEZHET?

Letölthető dokumentumok

jelentkezési lapot

jelentkezési felhívást

Kérjük, töltse ki és írja alá a jelentkezési lapot, majd 2011. október 14-ig, péntekig küldje vissza a 06 1 342-5728-as fax számra, vagy szkennelve küldje el a következő e-mail címre: viktoria.vas@britishcouncil.hu.

Web: http://www.britishcouncil.org/hu/hungary-projects-empowering-european-citizens.htm

Jelentkezési feltételek:

  • Kommunikációképes angolnyelv-tudás
  • Erős elkötelezettség a helyi kultúra és identitás iránt.
  • A helyi közösség ismerete.
  • Projekt tervezési és menedzsment készségek.
  • A fenntartható fejlődési iránti elkötelezettség.
  • A sokszínű közösségi értékek és a közösségi munka iránti elkötelezettség.

További kérdéseivel, kérjük, forduljon Vas Viktória projektmenedzserhez.

Forrás: http://www.britishcouncil.org